Tejfölös pirított csülök
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g sertéscsülök347 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
75g fehérbor62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
18 kcal
-
0g tárkony1 kcal
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g sertéscsülök1390 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
71 kcal
-
1g tárkony3 kcal
Összesen
3358
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
49g sertéscsülök68 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
8.3g vöröshagyma3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
22g tejföl44 kcal
-
14.7g fehérbor12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
164
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.9 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 964.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
840
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 251.1 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 838 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3857.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 625 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 2014 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 606 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 601 mg
-
Retinol - A vitamin: 591 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
3358
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csapott ek finomliszt
Elkészítés
- A hagymát finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. (Szinte minden hagymás kajámnak ez az alapja. Nem szeretem, ha látom az ételben a hagymadarabokat.)
- A kockára vágott csülköt a szalonnazsíron lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pürésített hagymát, az egy gerezd kinyomott fokhagymát, egy kevés vizet és újra a zsírjára pirítjuk.
- Aztán felöntjük az erre szánt mennyiségű fehér borral, hozzáadjuk a feletárkonyt és berakjuk a hőlégkeveréses sütőbe 170 fokra, fedő nélkül.
- Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. (A borban pároljuk, pirítjuk).
- Amikor már szinte megsült, megpárlódott a borban és meg is puhult, akkor hozzáadjuk atárkony másik felét, frissítendő az ízét és a hő miatt elvesztett színét.
- A nyílt tűzre tesszük, felöntjük vízzel, majd a vízben kikevert liszttel sűrítjük, felvert tejföllel savanyítjuk, pikánssá tesszük.
- Esetleg a borral utána ízesítünk (talán egy csepp mustár? ).
- Mivel szaftos, párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg sült burgonyával, vagy tésztával. (Valószínűleg előbb vágatnám le a kezem, minthogy párolt zöldséget adjak hozzá.)
- A félretett tárkonylevéllel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6489
- Feltöltés dátuma: 2010. december 31.
Ajánló
Ez egy - bár pikáns, de - férfias étel. Mindenképpen igyunk valami pálinkát előtte, közben sört vedeljünk (jót tesz a személyiségfejlődésnek). Anyát lepjük meg egy száraz kisfröccsel (jót tesz az egészségnek). Utána 1 bilagit...esetleg 2.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Bár nagyon szeretem enni is, meg főzni-sütni is, már unom. ...és, ha én unom, akkor a vendégeim is unhatják már, a mindig csak a "pékné" a " "jóasszony" a "gombás" a "pörkölt" a "stb" elkészítési módokat. Nem nehézre, (mint mindig) hanem pikánsra, relatíve könnyűre szerettem volna elkészíteni a csülköt, már amennyire lehet. Hát ez lett belőle