r
Nosalty Logó

Tejfölös pirított csülök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Tejfölös pirított csülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    251.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3857.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    2014 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 3358 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, üvegesre pirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, pároljuk, majd botmixerrel pürésítjük. (Szinte minden hagymás kajámnak ez az alapja. Nem szeretem, ha látom az ételben a hagymadarabokat.)
  2. A kockára vágott csülköt a szalonnazsíron lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pürésített hagymát, az egy gerezd kinyomott fokhagymát, egy kevés vizet és újra a zsírjára pirítjuk.
  3. Aztán felöntjük az erre szánt mennyiségű fehér borral, hozzáadjuk a feletárkonyt és berakjuk a hőlégkeveréses sütőbe 170 fokra, fedő nélkül.
  4. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. Pirítjuk, 10 perc múlva megkeverjük. (A borban pároljuk, pirítjuk).
  5. Amikor már szinte megsült, megpárlódott a borban és meg is puhult, akkor hozzáadjuk atárkony másik felét, frissítendő az ízét és a hő miatt elvesztett színét.
  6. A nyílt tűzre tesszük, felöntjük vízzel, majd a vízben kikevert liszttel sűrítjük, felvert tejföllel savanyítjuk, pikánssá tesszük.
  7. Esetleg a borral utána ízesítünk (talán egy csepp mustár? ).
  8. Mivel szaftos, párolt rizzsel tálaljuk. Esetleg sült burgonyával, vagy tésztával. (Valószínűleg előbb vágatnám le a kezem, minthogy párolt zöldséget adjak hozzá.)
  9. A félretett tárkonylevéllel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6504
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 31.

Ajánló

Ez egy - bár pikáns, de - férfias étel. Mindenképpen igyunk valami pálinkát előtte, közben sört vedeljünk (jót tesz a személyiségfejlődésnek). Anyát lepjük meg egy száraz kisfröccsel (jót tesz az egészségnek). Utána 1 bilagit...esetleg 2.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár nagyon szeretem enni is, meg főzni-sütni is, már unom. ...és, ha én unom, akkor a vendégeim is unhatják már, a mindig csak a  "pékné"  a " "jóasszony" a "gombás" a "pörkölt" a "stb" elkészítési módokat. Nem nehézre, (mint mindig) hanem pikánsra, relatíve könnyűre szerettem volna elkészíteni a csülköt, már amennyire lehet. Hát ez lett belőle

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...