Tejfölös nyúlpaprikás vörösborral, füstöltszalonnával
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g nyúlhús408 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
75g vörösbor64 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1200g nyúlhús1632 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
50.3g nyúlhús68 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
4.2g zöldpaprika1 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4.2g füstölt szalonna27 kcal
-
8.4g tejföl17 kcal
-
12.6g vörösbor11 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 64.7 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1201.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 754 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 447.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 141 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 258.6 g
Zsír
-
Összesen 175.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 892 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4806.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 482 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 3018 mg
-
Nátrium 614 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1791 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 350 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 87 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 95 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1124 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 564 micro
- 11% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 216 micro
-
Lut-zea 24 micro
Hozzávalók
-
1.2 kg nyúlhús
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 dl tejföl
-
3 dl vörösbor
-
1 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Előkészítés:
- A vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk.
- A füstöltszalonnát csíkokra vágjuk.
- A zöldpaprikát kettévágjuk.
- A paradicsomokat negyedeljük.
- A nyulat a paprikáshoz feldaraboljuk
- Hideg vízben áztatjuk.
- Elkészítés
- A füstöltszalonnát kisütjük.
- Rátesszük a hagymákat, ledinszteljük.
- Beletesszük a paradicsomot, paprikát.
- Levesszük a tűzről és belekeverünk 1ek fűszerpaprikát.
- Hozzáadunk 2 dl vizet, forraljuk, amí a víz elpárolog.
- Belerakjuk a felaprított nyúlhúst.
- Beleöntünk 2dl vörösbort és vízzel felengedjük.
- Sózzuk, borsozzuk, őrölt köményt adunk hozzá.
- Fedő alatt puhára főzzük. (nekem 2,5 óra kellett)
- Közben az elfort levet pótóljuk.
- Ha a hús puha, hozzáöntjük a maradék 1dl vörösbort - ha még nem ittuk meg -.
- Annyi fűszerpaprikát adunk hozzá, hogy szép szine legyen.
- A tejfölt kis tálkába öntjük.
- Beletesszük a lisztet és szedünk hozzá a paprikás levéből.
- Csomómentesre elkeverjük.
- Beleöntjük a paprikásba és összeforraljuk.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 285
- Össznézettség: 218636
- Feltöltés dátuma: 2011. április 10.
Ajánló
Én hasábburgonyát főztem hozzá köretnek, de bármit adhatunk hozzá,amit más paprikásoknál megszoktunk. Lehűtött sört, vagy ízlés szerint finom bort ajánlok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egy baráti házaspárral szoktunk időnként a kertben bográcsolni. Ők nyulakat tenyésztenek, így mindig van utánpótlás. Náluk így mindig nyúlpaprikást eszünk - nagy örömünkre - mert mi nagyon szeretjük. A barátnőm szokott belőle levest is főzni. A combjából szeleteket vág le, mert rántva is nagyon finom. Mi nagyon szerencsések voltunk, mert kaptunk tőlük egy egész nyulat konyhakészen. Úgy gondoltam, ha már van egy nyulam, mindent ki próbálok belőle. Tettem el másnapra egy pár szeletet rántani is. A csontos részekből úgy 4-5 db egy kissebb leveses fazékba landolt. Jól bezöldségeltem és egy nagyon finom gyenge kis húsos csontleves főtt belőle. Hát ezért adtam meg 4 főre a receptet a nyúlpaprikáshoz, mert ennyi maradt paprikásnak a nyusziból.