r
Nosalty Logó

Tejfölös meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Tejfölös meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 980 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    210.3 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4630.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1108.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5495 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1852 micro
Összesen 3916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
  2. A vajat 12 dkg a nyírfacukorral és sóval kikeverjük.
  3. Hozzáadunk 2 egész tojást, a sütőporal elkevert lisztet.
  4. Annyi tejet (max. 2 dl) adunk hozzá, amennyivel jó sűrű, de keverhető állagú tésztát kapunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpaírral, belesimítjuk a tésztát.
  7. A tetejét megszórjuk a meggyel.
  8. 3 tojást, a tejfölt, a maradék nyírfacukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meggy tetejére öntjük.
  9. Készre sütjük, tűpróbát végzünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 35959
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 05.

Ajánló

Ha tejföl helyett mascarponét használunk, még finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös meggyes süti
8zsuzsa8 210 recept

A receptet a felvidéki újságban leltük. Mivel meggyfáim roskadoztak a meggytől, azonnal kipróbáltuk. Lágy, krémes állagú, napokig finom, nem szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...