r
Nosalty Logó

Tejfölös-karfiolos csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös-karfiolos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    311 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 928 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8478.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2633 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2784 mg
  • Nátrium
    2502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2058 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    1245 micro
  • β-karotin
    3167 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 3708 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük.
  2. A csirkecombokat kettévágjuk, és besózzuk.
  3. A sárgarépát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, ezeket tesszük magas falú tepsibe, meglocsoljuk olajjal.
  4. A tepsibe elkezdjük rakni a karfiolt és a combokat - 1 karfiol, 1 comb, és így tovább, amíg tele nem lesz a tepsink. Ha nagynak tartjuk a karfiolrózsát, vágjuk el nyugodtan. Meghintjük ételízesítővel, nem szórjuk, csak hintjük, mert a csirkét is besóztuk, és a karfiol is sós vízben főtt.1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával betakarjuk, majd lassú tűznél 1-1,5 óráig sütjük (az ideje a csirke nagyságától is függ)a sütőben.
  5. A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tejfölt, összekeverjük.
  6. Ha a combok megpuhultak, kivesszük a sütőből,levesszük az alufóliát, ésegyenletesen rákanalazzuk, -kenegetjük a tetejérea sajtos-tejfölös masszát.
  7. Visszadugjuk a sütőbe, és magas lángon világosra pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 40x24
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6194
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt  a receptet inkább nyáron szoktam csinálni, amikor olcsóbb a karfiol, sajnos nem a legolcsóbb recept, mert mint tudjuk, a sajt sem olcsó, de néha megérdemlünk egy kis finomságot. Arról nem is beszélve, hogy a fiam 1,5 éves kora óta tömi magába. Ami jó, hogy végül is a csirke bármelyik részét fel lehet használni, ki mit szeret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...