Tejfölös-karfiolos csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
375g karfiol38 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
313g csirkecomb348 kcal
-
113g tejföl223 kcal
-
75g trappista sajt264 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
928
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1500g karfiol150 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
1250g csirkecomb1391 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
3708
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
41.9g karfiol4 kcal
-
1.1g sárgarépa0 kcal
-
35g csirkecomb39 kcal
-
12.6g tejföl25 kcal
-
8.4g trappista sajt30 kcal
-
0.6g tojássárgája2 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
104
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2119.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 696 mg
-
Nátrium 625 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 374.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 311 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
928
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.7 g
Zsír
-
Összesen 298.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8478.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 2633 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 2784 mg
-
Nátrium 2502 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1496.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2058 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 485 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 1740 micro
-
α-karotin 1245 micro
-
β-karotin 3167 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 925 micro
Összesen
3708
kcal
- 10% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg karfiol
-
1 kis db sárgarépa
-
5 db csirkecomb
-
450 g tejföl
-
30 dkg trappista sajt
-
1 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük.
- A csirkecombokat kettévágjuk, és besózzuk.
- A sárgarépát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, ezeket tesszük magas falú tepsibe, meglocsoljuk olajjal.
- A tepsibe elkezdjük rakni a karfiolt és a combokat - 1 karfiol, 1 comb, és így tovább, amíg tele nem lesz a tepsink. Ha nagynak tartjuk a karfiolrózsát, vágjuk el nyugodtan. Meghintjük ételízesítővel, nem szórjuk, csak hintjük, mert a csirkét is besóztuk, és a karfiol is sós vízben főtt.1 dl vizet öntünk alá, és alufóliával betakarjuk, majd lassú tűznél 1-1,5 óráig sütjük (az ideje a csirke nagyságától is függ)a sütőben.
- A sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tejfölt, összekeverjük.
- Ha a combok megpuhultak, kivesszük a sütőből,levesszük az alufóliát, ésegyenletesen rákanalazzuk, -kenegetjük a tetejérea sajtos-tejfölös masszát.
- Visszadugjuk a sütőbe, és magas lángon világosra pirítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 40x24
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6194
- Feltöltés dátuma: 2011. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a receptet inkább nyáron szoktam csinálni, amikor olcsóbb a karfiol, sajnos nem a legolcsóbb recept, mert mint tudjuk, a sajt sem olcsó, de néha megérdemlünk egy kis finomságot. Arról nem is beszélve, hogy a fiam 1,5 éves kora óta tömi magába. Ami jó, hogy végül is a csirke bármelyik részét fel lehet használni, ki mit szeret.