r
Nosalty Logó

Tejfölös karalábéfőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Tejfölös karalábéfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3238 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 298 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2641.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    939 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    775 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12951 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    237 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk.
  2. A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- és répakockákat.
  3. Sóval és a fele kaporral megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Közepes hőmérsékleten főzzük, közben hozzáadagoljuk a tejet és még vizet, amennyiben elfövi a levét.
  5. Ha puha a karalábé, tejfölben elkeverjük a lisztet, felhigítjuk a karalábé forró levével, és a főzelékbe öntjük.
  6. Még 5 percig forraljuk, és a kapor frissen aprított másik felével díszítve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 56725
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a főzelék tényleg csak a most friss, zsenge, zöld karalábékból lesz igazán finom. A sárgarépa színesítőnek van benne, és a kevés cukros édesítés miatt még a gyerekek is imádni fogják! (Az enyémeknek legalábis nagyon ízlett!) Megígértem a családomnak, hogy megemlítem: a szép barna tányér: "Kárpáti családi hagyaték", és a fotózás miatt kaptam kölcsön :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...