Tejfölös karalábéfőzelék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Redy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
298
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1190
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 660.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 343.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3238 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
298
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.4 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2641.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 939 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.4 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1374.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2045 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 775 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 361 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 396 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 12951 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
1190
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk.
- A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- és répakockákat.
- Sóval és a fele kaporral megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Közepes hőmérsékleten főzzük, közben hozzáadagoljuk a tejet és még vizet, amennyiben elfövi a levét.
- Ha puha a karalábé, tejfölben elkeverjük a lisztet, felhigítjuk a karalábé forró levével, és a főzelékbe öntjük.
- Még 5 percig forraljuk, és a kapor frissen aprított másik felével díszítve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 56784
- Feltöltés dátuma: 2010. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
Ez a főzelék tényleg csak a most friss, zsenge, zöld karalábékból lesz igazán finom. A sárgarépa színesítőnek van benne, és a kevés cukros édesítés miatt még a gyerekek is imádni fogják! (Az enyémeknek legalábis nagyon ízlett!) Megígértem a családomnak, hogy megemlítem: a szép barna tányér: "Kárpáti családi hagyaték", és a fotózás miatt kaptam kölcsön :-)