r
Nosalty Logó

Tejfölös gombapaprikás csiperkéből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös gombapaprikás csiperkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapakrikáshoz

A nokedlihez

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapakrikáshoz

A nokedlihez

Összesen 1590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A gombapakrikáshoz

A nokedlihez

Összesen 140 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2897.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1590 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

A gombapakrikáshoz

A nokedlihez

Elkészítés

A gombapakrikáshoz

  1. A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felcsíkozzuk, az olajon megfonnyasztjuk egy csipet sóval.
  2. Ha megfonnyadt, rátesszük a gombát. Meghintjük a sóval, köménnyel, ételízesítővel, borssal, rátesszük a fokhagymát, és hagyjuk, hogy elforrongjon magában.
  3. Ha a levét elfőtte, rátesszük a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd felengedjük 1-1,5 dl vízzel, hagyjuk, hogy felforrjon.
  4. A lisztből, tejfölből kicsi vízzel habarást készítünk, és a forrásban levő gombára öntjük. Ha híg lett, nem kell megijedni, hagyni kell forrni a kellő sűrűségig. Ha túl sűrű, engedjünk még hozzá egy pici vizet.
  5. A nokedlihez felteszünk egy öblös lábasban vizet forrni, kicsi sóval.
  6. A tojást felengedjük a vízzel, beletesszük a sót, és annyi liszttel keverjük el, hogy nyúlós, ragacsos tésztát kapjunk. Nem baj, ha nem keverjük csomómentesre.
  7. A lobogó vízbe szaggatjuk nokedliszaggatóval. Amint feljön a víz tetejére, már ki is szedhetjük, de én még pár percig hagyni szoktam, hogy főjön.
  8. Leszűrjük, és tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 97197
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 13.

Ajánló

Főtt tésztával is kínálhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vettem nokedli szaggatót. Na nehogy már ne próbáljam ki... :) Ehhez már csak a hab volt a tortán a gomba. :)

Hozzávalók

A gombapakrikáshoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...