r
Nosalty Logó

Tejfölös gomba zsemlegombóccal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejfölös gomba zsemlegombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A zsemlegombóchoz

Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A zsemlegombóchoz

Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gombához

A zsemlegombóchoz

Összesen 117 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 360 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    306 mg
  • Retinol - A vitamin:
    507 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1437 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

A gombához

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A gombához

  1. A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, és beletesszük az apróra vágott hagymát. Kissé megpirítjuk, majd beletesszük a kiolvasztott gombát. Megfűszerezzük, és kevés vízzel felengedve fedő alatt megfőzzük.
  2. Miután a gomba megfőtt, lehúzzuk a tűzről, és lassan belekeverjük a tejfölt. Tálalás előtt megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
  3. A gombóchoz a kenyereket apró kockákra vágjuk, és serpenyőben szárazon megpirítjuk.
  4. Tálba öntjük a tejet, hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat is.
  5. Aprított petrezselyemmel és tárkonnyal ízesítjük, majd a jól összedolgozott masszából nedves kézzel gombócokat formázunk. Enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük. Tálalás előtt forró vajba forgatjuk.
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10757
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem lehet mindig húst enni...  :)

Hozzávalók

A gombához

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...