r
Nosalty Logó

Tejfölös-csirkemelles tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Frankóné Klaudia
Tejfölös-csirkemelles tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1424 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1547.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1424 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3094.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1714 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    685.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1329 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    3562 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 2846 kcal
  • 10% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először megfőzzük a tésztát (én al dentére szoktam megfőzni).
  2. Felaprítjuk a hagymát, majd a forró olajban megpirítjuk.
  3. Csíkokra vágjuk a húst, kockákra vágjuk a paprikát meg a paradicsomot, majd hozzáadjuk őket a hagymához.
  4. A tejfölt kiöntjük egy edénybe, és belekeverjük a fűszereket. Hozzáöntjük a húshoz, és közepes lángon addig sütjük, míg a hús át nem sült teljesen. (Ha túl sűrűnek tűnik a szósz, önthetünk hozzá még egy kis tejfölt.)
  5. Hozzáadjuk a tésztát, és egy kicsit megpirítjuk.
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 75137
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 30.

Ajánló

Ajánlani tudom hozzá a kékfrankos félédes vörösbort. Én is, mikor megkóstoltam hozzá, lenyűgözött a harmónia, az étel és a bor között.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Frankóné Klaudia 1 recept

Ez volt életem első ebédje, amit még kiskoromban főztem. Nagyon laktató, de nem ajánlom azoknak, akik diétáznak, mivel nagyon sok zsír és kalória van benne. Akármilyen fűszerekkel lehet ízesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...