r
Nosalty Logó

Tejfölös-barackos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös-barackos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    204 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 837 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4244.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    873.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    409 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékonyra szeletelt csirkemellet sózzuk, fehérborssal megszórjuk, és két gerezd összezúzott fokhagymával megkenjük.
  2. Serpenyőben pici olajat hevítünk, és ezen megpirítjuk a csirkemell szeletek mindkét felét. Majd egy kisebb tepsibe áttesszük a szeleteket.
  3. Közben a tejfölben elkeverjük a harmadik fokhagymát összezúzva, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk.
  4. A hússzeletekre ráhalmozzuk a tejfölt egyenletesen.
  5. A felezett őszibarackokat legyező formában bevagdossuk. Nem kell túl sűrűn, csak hogy könnyen lehessen a szeleteken elhelyezni. Majd reszelt sajttal megszórjuk. Végül 180°-os sütőben addig sütjük, míg a teteje a sajtnak picit megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 11970
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Ajánló

Annyira jól kiegészíti egymást a fehérborsos csirkemell és az édes őszibarack, hogy bátran tudom ajánlani bármikorra, ebédre, vacsorára, stb. :) Köretnek én rizst ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom csinálta régen sokszor ezt ebédre. Korábban én is sokszor csináltam, viszont receptem nem volt hozzá. Google jó barát se találta meg nekem, úgyhogy előkerestem a receptet, amit örömmel osztok meg mással is! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...