r
Nosalty Logó

Tejfölben sült csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Tejfölben sült csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1880 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 470 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    237.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    856 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5845.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1219 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2667 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    862.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    641 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1880 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyújtsuk be a sütőt, egy nagy tepsit kenjünk ki vajjal.
  2. A húst kicsit klopfoljuk ki, de ha nagyon vastag, akkor vágjuk félbe. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg majorannával, és fektessük a tepsibe.
  3. A tejfölt elkeverjük a joghurttal meg a parmezán sajttal, kenjük rá a húsra, szórjuk meg a cheddarral.
  4. Alufóliával befedve forró sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 453
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 44430
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 02.

Ajánló

Most nem volt itthon elég tejföl, így felesben be kellett keverjem joghurttal, de így is jó lett. Én sütőben sült burgonyával tálaltam. Először azt raktam be sülni, mire félig megsült, a húst előkészítettem, és így egyszerre lett kész.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A boltban leggyakrabban egész csirkét vásárolok, mert minden részét felhasználom valamilyen recepthez. A mellel általában tanácstalan vagyok, nekünk túl száraznak tűnik. Néha rászánom magam a párizsi csirkemellre, de az nagyon ritka. Aztán rátaláltam erre a receptre, mintha nekem találták volna ki. Sütőben kell elkészíteni, nincs nagy felfordulás vele, és a végeredmény: nem száraz! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...