r
Nosalty Logó

Tejcsoki torta Mercedes konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Tejcsoki torta Mercedes konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 5705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Összesen 371 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    774.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    394.1 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6196.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1767 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    1204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 5705 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 371 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: A tojássárgáját az olvasztott vajjal és a cukor felével habosra keverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lapátoló mozdulatokkal összekeverjük a tojássárgás masszával, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, óvatosan sima tésztává dolgozzuk.
  2. Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd a masszát beleöntjük. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. Először 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőt,és további 20 percig sütjük.
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a formából, majd megfordítjuk.
  4. A töltelékhez megmelegítjük a tejszínt, majd belekeverjük a felolvasztott csokoládét, a vajat beletépdessük, sima krémmé keverjük. Hűlni hagyjuk, de ne tegyük hűtőbe!
  5. A karamellhez egy teflon serpenyőben megolvasztjuk a cukrot, felöntjük a forró tejszínnel, és addig kevergetjük, még szirupossá nem válik.
  6. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, majd a töltelék felét rákenjük, ráhelyezzük a tészta tetejét, a maradék krémmel megkenjük.
  7. Díszítéshez a tejszínt habbá verjük, körbekenjük vele a tortát, a maradékot a tetejére halmozzuk. A szeletelt mandulát megpirítjuk, majd körbepanírozzuk vele a tortát. A tetejére rácsurgatjuk a karamellt, a maradék mandulával megszórjuk.
  8. Hűtőbe tesszük 1-2 órára. Másnap még finomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3816
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejcsoki torta Mercedes konyhájából
Mercedes 302 recept

Amikor már annyi receptfüzetem van, hogy nem fér el a helyén, olyankor elkezdek szortírozni. Végiglapozgatom őket, és a nekem tetsző recepteket kivágom, ami megmarad az újságból azt kidobom, így csökkentem a füzeteim mennyiségét. Már nagyon régóta szemezgettem ezzel a tortával. Most jött el az ideje az elkészítésének, mindannyiunk nagy örömére, ugyanis nagyon-nagyon finom volt. A tetején lévő krémet megkóstolva többünknek is a kinder maxi king íze jutott az eszünkbe.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tejkaramellához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...