r
Nosalty Logó

Tejberizs kingabinga konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ösztön Szerinti Anya
Tejberizs kingabinga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 163 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1798.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    463 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1300 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet a tejjel felrakjuk melegedni. Mielőtt felfőne, hozzáadjuk az édesítő tabikat, a vaníliás cukrot és a sót.
  2. Amikor felfőtt a tejes víz, beleöntjük a megmosott rizst, és közepes tűzön, néha megkavarva figyelve, hogy ki ne fusson, fedő nélkül főzzük (kivételesen lángelosztót raktam alá, nem is kapott oda úgy, ahogy szokott).
  3. Amikor majdnem az összes folyadékot beitta a rizs, elzárjuk alatta a tüzet. Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és fedőt teszünk rá. Konyharuha alatt még körülbelül 10 percig pihentetjük.
  4. Tálkákba vagy poharakba adagoljuk (nekem 8 kompótos tálkányi lett), díszítjük. Ezúttal mazsolás-mogyorós csokidarabokat szúrtam bele, ami beleolvadt a forró tejberizsbe.
  5. Langyosan már fogyasztható.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3634
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Bögrével mérhetők a hozzávalók. 1 bögre rizshez 1 bögre vizet és 3 bögre tejet mérünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejberizs kingabinga konyhájából
Ösztön Szerinti Anya 26 recept

Gyakran készítek tejberizst, de valahogy sosem volt még az igazi... Most Belvedere receptjét vettem alapul, mert meggyőztek a kommentek. Viszont szeretem a saját ízlésemre szabni a recepteket, így került bele cukor helyett édesítő és egy kis citromhéj. A tetejére pedig - hangulatomhoz illően - mazsolás-mogyorós csoki, ez persze fakultatív. A végeredmény krémes, édes, izgalmas tejberizs. Nekem az eddigi legfinomabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...