r
Nosalty Logó

Tejberizs friss eperdzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Tejberizs friss eperdzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 1319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tejberizshez

A díszítéshez

Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.6 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 659 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1467.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 1319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A díszítéshez

  • 10 dkg eper (14 db kisebb eper)

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Teflon lábasba tesszük az epret, rászórjuk a cukrot és kézzel jó erősen összezúzzuk az egészet. Ujjaink közt átpréselve próbáljuk minél kisebb darabokra nyomkodni az epret, közben a cukor is feloldódik.
  2. Felforraljuk, majd további 20-30 percig közepes tűzön főzzük, 5 percenként leszedjük a tetejéről a habot és megkavarjuk. Ha kész félretesszük picit hűlni.
  3. Míg szemmel tartjuk a készülő eperdzsemet, beleöntjük a tejbe a rizst, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. (Ha kész, pici tejjel még krémesíthetjük az állagát.)
  4. Egy nagy tál aljába szórjuk a darabosra tört habcsók felét, ráöntjük a tejberizst, majd megkoronázzuk az isteni illatú, friss eperdzsemmel. Kanál szárával könnyedén összekeverjük, tetejét megszórjuk a maradék habcsókkal és végül feldíszítjük az egész szem eprekkel.
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20080
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 28.

Ajánló

Isteni finom melegen (picit azért várjunk, hogy a dzsem ne égessen), de hidegen meg főleg egy mennyei manna. (persze ezt ki kellene tudni várni...:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saláta után íme egy újabb Jamie Oliver epres recept. A bourbon vaníliás cukor és friss eperdzsem olyan illattal lengi be a konyhát, hogy az ember már ettől majd elolvad!

Hozzávalók

A tejberizshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...