Tejberizs friss eperdzsemmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
A tejberizshez
-
250g eper75 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
13g habcsók48 kcal
A díszítéshez
-
50g eper15 kcal
Összesen
659
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 389 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.6 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 263.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
659
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.3 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1467.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 778 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 333 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259.2 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 526.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 332 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 366 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
1319
kcal
- 4% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 103.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
93
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tejberizshez
- Teflon lábasba tesszük az epret, rászórjuk a cukrot és kézzel jó erősen összezúzzuk az egészet. Ujjaink közt átpréselve próbáljuk minél kisebb darabokra nyomkodni az epret, közben a cukor is feloldódik.
- Felforraljuk, majd további 20-30 percig közepes tűzön főzzük, 5 percenként leszedjük a tetejéről a habot és megkavarjuk. Ha kész félretesszük picit hűlni.
- Míg szemmel tartjuk a készülő eperdzsemet, beleöntjük a tejbe a rizst, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. (Ha kész, pici tejjel még krémesíthetjük az állagát.)
- Egy nagy tál aljába szórjuk a darabosra tört habcsók felét, ráöntjük a tejberizst, majd megkoronázzuk az isteni illatú, friss eperdzsemmel. Kanál szárával könnyedén összekeverjük, tetejét megszórjuk a maradék habcsókkal és végül feldíszítjük az egész szem eprekkel.
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20080
- Feltöltés dátuma: 2009. május 28.
Ajánló
Isteni finom melegen (picit azért várjunk, hogy a dzsem ne égessen), de hidegen meg főleg egy mennyei manna. (persze ezt ki kellene tudni várni...:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
A saláta után íme egy újabb Jamie Oliver epres recept. A bourbon vaníliás cukor és friss eperdzsem olyan illattal lengi be a konyhát, hogy az ember már ettől majd elolvad!