r
Nosalty Logó

Tejben sült zsályás karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejben sült zsályás karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3926 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 655 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.9 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2252 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    871.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3926 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és a karaj minden oldalát szép aranyszínűre sütjük, közben, a zsiradékba dobjuk a felnégyelt hagymát és feldarabolt fokhagymát (kb. 15-20 percig tart a sütés).
  2. A megbarnult húst egy cserépedénybe, vagy tűzálló tálba tesszük, a hagymás vajat rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát.
  3. Lefedve másfél-két óra alatt 200 fokon (alsó-felső sütés) puhára pároljuk. Időnként a szafttal locsolgassuk meg.
  4. A húst felszeletelve tálaljuk, és a leszűrt szafttal locsoljuk meg. A leszűrt szaftot külön is tálalhatjuk a húshoz.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 398
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 71310
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hétvégét a barátnőimmel töltöttem, akiknek egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és egyben különleges vacsorát szerettem volna készíteni. Mivel nem töltöttem sok időt a konyhában, a lányos csacsogásból sem maradtam ki. A fogás Váncsa István Ezeregy recept gyűjteménye alapján készült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...