Tejben sült zsályás karaj
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
17g vaj120 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
167g sertés rövidkaraj277 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
655
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
600g tej336 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
3926
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
4.9g vaj35 kcal
-
6.3g olívaolaj56 kcal
-
49.4g sertés rövidkaraj82 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
29.7g tej17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
Összesen
194
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 145.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
655
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 234.9 g
Zsír
-
Összesen 304.1 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 181 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 855 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4442.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 269 mg
-
Kálcium 841 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 2252 mg
-
Nátrium 792 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 871.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 704 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
3926
kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg vaj
-
1.5 dl olívaolaj
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 db vöröshagyma
-
6 dl tej
-
só ízlés szerint
-
10 db borókabogyó
Elkészítés
- A vajat és az olajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, és a karaj minden oldalát szép aranyszínűre sütjük, közben, a zsiradékba dobjuk a felnégyelt hagymát és feldarabolt fokhagymát (kb. 15-20 percig tart a sütés).
- A megbarnult húst egy cserépedénybe, vagy tűzálló tálba tesszük, a hagymás vajat rálocsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Sózzuk, majd hozzáadjuk a borókabogyót és a zsályát.
- Lefedve másfél-két óra alatt 200 fokon (alsó-felső sütés) puhára pároljuk. Időnként a szafttal locsolgassuk meg.
- A húst felszeletelve tálaljuk, és a leszűrt szafttal locsoljuk meg. A leszűrt szaftot külön is tálalhatjuk a húshoz.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 398
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 71343
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hétvégét a barátnőimmel töltöttem, akiknek egy könnyen elkészíthető, nagyon ízletes és egyben különleges vacsorát szerettem volna készíteni. Mivel nem töltöttem sok időt a konyhában, a lányos csacsogásból sem maradtam ki. A fogás Váncsa István Ezeregy recept gyűjteménye alapján készült.