r
Nosalty Logó

Tejbegrízes réteges desszert maradék mézeskalácsból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Buttercup
Tejbegrízes réteges desszert maradék mézeskalácsból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

lerakotthoz

tetejére

580
Kalória
5.9g
Fehérje
59g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
11.3g
Víz
68.2g
Koleszterin
1.5g
Rost
16.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 2322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír

lerakotthoz

tetejére

Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    839 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2322 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 308 kcal

Elkészítés

lerakotthoz

  1. A tejet felforraljuk, majd levéve a tűzről hozzákeverjük a búzadarát, és néhány percig folyamatosan kevergetjük, míg elkezdi megszívni magát.
  2. Az apróra vágott vajat lassan hozzáadagoljuk a forró tejbegrízhez, és tovább keverjük. Amikor már szépen összeállt, félretesszük kicsit hűlni.
  3. Egy magas falú tortaforma vagy tál aljára szépen elhelyezzük a mézeskalácsokat egy rétegben. Hogy minden hézagot betöltsünk, néhol kisebb darabokra törjük őket.
  4. Vékony rétegben sárgabaracklekvárral kenjük meg, majd ráöntjük a grízes krémet, és szépen eloszlatjuk a tálban. Újabb réteg mézeskalácsot helyezünk fel, majd ismét megkenjük vékonyan a lekvárral. Néhány órát hűlni hagyjuk.
  5. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és néhány kanál étolajjal szép simára elkeverjük. Szépen bevonjuk vele a krémest.
  6. Hűvös helyen hagyjuk a csokoládét megdermedni, majd tálalható is az édesség!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Karácsonyi rituálénk fontos része a mézeskalács sütés és díszítés. Minden évben nagyon várom, hogy végre megsüthessem, de általában az ünnepek után még mindig tetemes mennyiség marad. A tejbegrízes mézes krémest pedig mindennél jobban szeretem, s gondoltam, így január elején, a maradék díszítetlen kalácsfigurámat újrahasznosítom. Vigyázat, fokozott édes-élmény!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!