r
Nosalty Logó

Tégla süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bodri+buksi kutyám
Tégla süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4093.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor.
  2. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztett, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
  3. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beburítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük.
  6. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta.
  7. Végül díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14536
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
bodri+buksi kutyám 2 recept

A tojásfehérjébe jó, ha rakunk egy pici sót, mert úgy gyorsabb kemény habot verni belőle. Nagyon finom, gyorsan el szokott fogyni, ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...