r
Nosalty Logó

Tégla süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bodri+buksi kutyám
Tégla süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

887
Kalória
23.3g
Fehérje
104.4g
Szénhidrátok
42g
Zsír
83.3g
Víz
415.8g
Koleszterin
6g
Rost
43.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1023.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 887 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    168.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4093.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    1431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.4 g
  • Cukor
    174 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1306 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1291 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 3550 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor.
  2. Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztett, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
  3. A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beburítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük.
  6. A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta.
  7. Végül díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x23x3

A tojásfehérjébe jó, ha rakunk egy pici sót, mert úgy gyorsabb kemény habot verni belőle. Nagyon finom, gyorsan el szokott fogyni, ajánlom mindenkinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!