Tégla süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bodri+buksi kutyám
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
25g vaj179 kcal
-
14 kcal
-
11 kcal
-
13g rumaroma0 kcal
-
50g háztartási keksz210 kcal
-
38g tej21 kcal
A díszítéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
-
4g porcukor14 kcal
Összesen
887
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
100g vaj717 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
-
46 kcal
-
50g rumaroma0 kcal
-
200g háztartási keksz838 kcal
-
150g tej84 kcal
A díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3550
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
A piskótához
-
34.6g tojás44 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
7.9g vaj56 kcal
-
1.6g lekvár/ dzsem4 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
3.9g rumaroma0 kcal
-
15.7g háztartási keksz66 kcal
-
11.8g tej7 kcal
A díszítéshez
-
7.9g tortabevonó43 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
Összesen
279
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 416 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1023.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 83.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 502 micro
Összesen
887
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 168.1 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1663 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4093.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 663 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 1475 mg
-
Nátrium 1431 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 417.4 g
-
Cukor 174 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 333.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 1173 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2008 micro
Összesen
3550
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 321.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
279
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek porcukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 tk sütőpor
A krémhez
-
10 dkg vaj
-
1 ek lekvár/ dzsem
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
200 g háztartási keksz
-
1.5 dl tej
A díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk , ha jó a hab, akkor beleszórjuk a cukrot, ezt keverjük, amíg el nem olvad benne a cukor.
- Ezután a tojások sárgáját kanalanként beletesszük, és keverjük tovább, végül beleszórjuk a lisztett, és addig keverjük, míg csomómentes nem lesz.
- A kizsírozzuk vagy sütőpapírral kibéleljük a tepsit, és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítése két részből áll: első lépésként a kekszet kisebb-nagyobb darabokban összetörjük, és annyi tejet teszünk bele, hogy félkemény állagot kapjunk, a krém másik felébe beletesszük a maradék hozzávalókat, és kanállal csomómentesre keverjük, utána beburítjuk a tejes kekszet, és ezt összekeverjük.
- A tésztát 2 vagy 3 részre osztjuk, és az egyik piskótára ráborítjuk a krémet, egyenletesen elosztjuk, a másikkal pedig befedjük, ha 3 részre osztjuk, akkor csak a krém felét rakjuk az első piskótára, utána megint piskóta, krém és végül piskóta.
- Végül díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x23x3
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 14536
- Feltöltés dátuma: 2013. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bodri+buksi kutyám
2 recept
A tojásfehérjébe jó, ha rakunk egy pici sót, mert úgy gyorsabb kemény habot verni belőle. Nagyon finom, gyorsan el szokott fogyni, ajánlom mindenkinek.