r
Nosalty Logó

Távol-keleti ihletésű csirkemell rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Távol-keleti ihletésű csirkemell rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz és rizshez:

A szószhoz:

Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz és rizshez:

A szószhoz:

Összesen 1152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz és rizshez:

A szószhoz:

Összesen 123 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1703 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 575 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    3406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1152 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A húshoz és rizshez:

A szószhoz:

Elkészítés

A húshoz és rizshez:

  1. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, a húst körben enyhén megpirítjuk, majd kivesszük. A visszamaradt pecsenyezsírra rászórjuk a rizst és a gyömbért, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Felfőzzük, a szójaszósszal és sóval ízesítjük.
  2. Ráhelyezzük a csirkemellfiléket és az újhagymát. Lefedjük, és közepes-alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük, majd a kikapcsolt tűzhelyen hagyjuk 10 percet állni.
  3. A szószhoz a szójaszószt elkeverjük a szezámolajjal és a gyömbérrel. Cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a vékony gyűrűkre vágott újhagyma zöldjét.
  4. A húst szeletekre vágjuk, a szósszal leöntjük, és a rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3868
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors, finom és különleges. A gyömbér mennyiséget ízlés szerint növelhetjük, csökkenthetjük.

Hozzávalók

A húshoz és rizshez:

A szószhoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...