Tavaszi zöldséges rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
27g vaj191 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
67g rizottó rizs239 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
-
33g zöldborsó27 kcal
-
33g zöldbab9 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
17g medvehagyma24 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
267g víz0 kcal
-
13g parmezán sajt52 kcal
Összesen
583
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
80g vaj574 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
60g fehérbor49 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g medvehagyma71 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
800g víz0 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
Összesen
1751
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4.8g vaj35 kcal
-
12g póréhagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
12g rizottó rizs43 kcal
-
3.6g fehérbor3 kcal
-
6g zöldborsó5 kcal
-
6g zöldbab2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
3g medvehagyma4 kcal
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
48.2g víz0 kcal
-
2.4g parmezán sajt9 kcal
Összesen
105
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 394.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
583
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2352.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 772 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 214.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1184.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 2196 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5401 micro
Összesen
1751
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
105
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
80 g vaj
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
60 ml fehérbor
-
100 g zöldborsó
-
100 g zöldbab
-
1 citromból nyert citromhéj
-
50 g medvehagyma
-
1 marék bazsalikom
-
800 ml víz
-
40 g parmezán sajt
Elkészítés
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd lepirítjuk rajta a póréhagymát és a fokhagymát.
- Ezután hozzáadjuk a rizottórizst, majd pár perc alatt összepirítjuk őket.
- A rizshez adjuk hozzá a fehérbort, és főzzük össze.
- Egy külön edényben forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a Vegeta ételízesítőt.
- Az elkészült forró alaplé negyedét öntsük a rizshez, majd kevergetve főzzük le róla a levet.
- Ezt ismételjük addig, amíg az alaplé elfogy, a rizs pedig megpuhul.
- Ha friss zöldséget használunk, akkor azt elsőként főzzük, vagy pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizottóhoz.
- Reszeljük rá egy citrom héját, majd adjuk hozzá a felaprított friss medvehagymát és bazsalikomot.
- Fogyasszuk parmezánnal megszórva.
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 107
- Össznézettség: 2578
- Feltöltés dátuma: 2024. március 18.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1494 recept
A tavasz beköszöntével újjáéled a természet, ilyenkor a legegyszerűbb hozzájutni a friss, zsenge zöldségekhez. A póréhagyma, az újhagyma, a zöldborsó és a medvehagyma az évszak sztárjai, ezért nehéz lenne őket nélkülözni ebben az időszakban. Közösen tökéletes kiegészítői egy rizottónak, de elfér mellettük a zöldbab, vagy akár a spárga is. Bár a rizottó odafigyelést igényel, mégis felgyorsíthatjuk az elkészítését, ha a Vegetát hívjuk segítségül. Az ételízesítőből alaplevet főzve könnyedén belecsempészhetjük a fogásba ezt az ismerős, megszokott, hagyományos ízvilágot.