r
Nosalty Logó

Tavaszi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához és a krémhez

A zseléhez

Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához és a krémhez

A zseléhez

Összesen 3603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához és a krémhez

A zseléhez

Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4010.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    605.6 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1188.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    777 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 3603 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A piskótához és a krémhez

A zseléhez

Elkészítés

A piskótához és a krémhez

  1. A tésztához a tojást a vízzel és a napraforgó olajjal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos keverés közben a liszt és sütőpor keverékét is elvegyítjük.
  3. Sütőpapírt teszünk a tepsibe, beleöntjük a keveréket, és készre sütjük.
  4. Sütés után a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral, és rákenjük a piskótára.
  6. A zseléhez összekeverjük a cukrot, a pudingport és az üdítőport, majd víz fokozatos hozzáadásával higítsuk.
  7. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, majd a tűzről levéve kicsit lehűtjük.
  8. Még melegen, míg szépen simítható, a tejfölös piskótára kenjük.
  9. Tegyük hűtőbe, amint a zselé megszilárdul, aztán szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25-35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 41586
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik fiam kedvence. Igaz, eleinte csak a zselét ette le a tetejéről, és mindig azt mondta rá, hogy "fincsi lekvár".

Hozzávalók

A piskótához és a krémhez

A zseléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...