adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
584
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 274.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4608 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3169 micro
Összesen
146
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1366.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 502 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1098.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1845 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 470 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 18431 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 12677 micro
Összesen
584
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 507 micro
-
β-karotin 1257 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
41
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A céklát, répát és az újkrumplit meghámozzuk.
- A cukkinikat megmossuk, előbb keresztben félbevágjuk, majd negyedeljük, hogy hosszúkás hasábokat kapjunk.
- Ugyanilyen hasáb formára vágjuk a sárgarépát.
- A krumplit félbevágjuk, de ha aprók, akkor hagyhatjuk egyben is.
- A céklát negyedeljük.
- Egy nagy tálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a fűszerekkel együtt jól összekeverjük, majd egy tűzálló tálba beleöntjük.
- Alufóliával letakarva sütjük kb. egy-másfél órán át 180 fokon, majd levéve a fóliát egy kicsit rápirítunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 155
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18274
- Feltöltés dátuma: 2013. május 28.
Ajánló
Ezt az ételt bármilyen grillezett hús vagy hal mellé lehet fogyasztani, egy kis gyöngyöző borral, de önmagában is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavasszal midig egy kis friss ízre vágyunk, és mivel ez a sült zöldséges finomság nincs túlízesítve, így minden zöldségnek a valódi ízét érezzük. Ebben az a jó, hogy az össz-ízélményben remekül találkozik a cukkini kicsit kesernyés, a krumpli semleges, a cékla és répa édes íze. A sütés maximális idejét villa-próbával ellenőrizhetjük. Ha meg szeretnénk bolondítani, akkor javaslom kipróbálni Rokfortos öntettel. Mennyei.