r
Nosalty Logó

Tavaszi sült zöldségek

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tavaszi sült zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4608 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3169 micro
Összesen 146 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18431 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    12677 micro
Összesen 584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    1257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát, répát és az újkrumplit meghámozzuk.
  2. A cukkinikat megmossuk, előbb keresztben félbevágjuk, majd negyedeljük, hogy hosszúkás hasábokat kapjunk.
  3. Ugyanilyen hasáb formára vágjuk a sárgarépát.
  4. A krumplit félbevágjuk, de ha aprók, akkor hagyhatjuk egyben is.
  5. A céklát negyedeljük.
  6. Egy nagy tálba tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a fűszerekkel együtt jól összekeverjük, majd egy tűzálló tálba beleöntjük.
  7. Alufóliával letakarva sütjük kb. egy-másfél órán át 180 fokon, majd levéve a fóliát egy kicsit rápirítunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 155
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18274
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Ajánló

Ezt az ételt bármilyen grillezett hús vagy hal mellé lehet fogyasztani, egy kis gyöngyöző borral, de önmagában is megállja a helyét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavasszal midig egy kis friss ízre vágyunk, és mivel ez a sült zöldséges finomság nincs túlízesítve, így minden zöldségnek a valódi ízét érezzük. Ebben az a jó, hogy az össz-ízélményben remekül találkozik a cukkini kicsit kesernyés, a krumpli semleges, a cékla és répa édes íze. A sütés maximális idejét villa-próbával ellenőrizhetjük. Ha meg szeretnénk bolondítani, akkor javaslom kipróbálni Rokfortos öntettel. Mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...