r
Nosalty Logó

Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 3880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 323 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7720.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1845 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    3719 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1393 micro
  • α-karotin
    1246 micro
  • β-karotin
    3611 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 3880 kcal
  • 14% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban, a közepébe mélyedést képzünk, beletördeljük az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és egy deciliter langyos tejjel locsoljuk. Picit összekeverjük, és hagyjuk ott felfutni.
  2. A tálba tesszük az összes többi tészta alapanyagot, egyedül a vajból csak 5 dkg-ot, mert a másik 2 dkg még később kell majd.
  3. Begyúrjuk a tésztát, halványan belisztezzük a tál alját, úgy hagyjuk benne a pihenni egy órát, kendővel letakarva meleg helyen.
  4. Utána kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a maradék vajjal. Először jobbról-balról, majd fentről-lentről behajtjuk a tésztát, és így is hagyjuk egy fél órácskát pihenni, csoda szép bucika lesz.
  5. Közben összeállítjuk a tölteléket. Én aprítógéppel csináltam, először a sonkát, sajtot és zöldségeket szecskáztam, majd hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a mustárt is, és pici fűszerezés után krémesítettem tovább. De a sonka és a hagyma minikockázásával és a sajt+répa reszelésével is megoldható ez a feladat.
  6. Ekkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  7. Aztán megint kinyújtjuk, ha tudományosak akarunk lenni, akkor 56x48 centisre, hogy pontosan 35 db 8x8 cm-es négyzetet tudjunk kivágni belőle.
  8. A kiszabott lapocskákra egy-egy duci teáskanálnyi tölteléket teszünk, és mint egy tortellinit, egyik sarokból az ellentétes oldali sarok felé felcsavarjuk, a másik két végét összenyomva, hogy a töltelék ne tudjon kiszaladni belőle.
  9. A bucikat úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy hagyunk pici helyet közöttük, inkább több lépésben süssük őket, hogy megtartsák a formájukat.
  10. Az így sorba rakott töltött tésztákat megkenjük tojásfehérjével, és előre lereszelt sajtból pici kupacokat teszünk rájuk.
  11. Na, ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 180 fokon, tálcánként kb. 20-25 percre sülni.
  12. A sütőből kivéve tegyük egyből a kínáló tálra a töltött bucikat, és ha tudunk, várjunk egy pár percet, mielőtt megkóstolnánk, mert nagyon forró ekkor még a belseje. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1722
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Ajánló

35 tortellini formájú buci lesz ebből az adagból, ami elég tetemes. Kínálhatjuk húsvétkor, vagy a nap bármelyik szakában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét előtt mindenki keresi a sonkás-, medvehagymás- , túrós kiflirecepteket a neten, gondoltam, mutatok egy sokkal egyedibb csavarású, tavaszi töltelékes változatot, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A buci tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...