Tavaszi sonkás-zöldséges töltött bucik
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g só0 kcal
-
2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
8g tejföl17 kcal
-
6g vaj42 kcal
A töltelékhez
-
17g sonka23 kcal
-
8g sajt29 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
8g póréhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
A buci tetejére
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
323
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
70g vaj502 kcal
A töltelékhez
-
200g sonka276 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
A buci tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
3880
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
31.6g finomliszt115 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.6g friss élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
6.3g tejföl13 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
A töltelékhez
-
12.7g sonka17 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
6.3g póréhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g mustár0 kcal
A buci tetejére
-
2.5g tojásfehérje1 kcal
-
6.3g sajt22 kcal
Összesen
245
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 310 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 301 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
323
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 163.8 g
Zsír
-
Összesen 164.3 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 864 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7720.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 1845 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 3719 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 425.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1746 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 1393 micro
-
α-karotin 1246 micro
-
β-karotin 3611 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
3880
kcal
- 14% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
2 csipet só
-
25 g friss élesztő
-
1 csipet cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
7 dkg vaj
A töltelékhez
-
20 dkg sonka
-
10 dkg sajt
-
1 db tojás
-
1 ek tejföl
-
0.5 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes db póréhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
A buci tetejére
-
1 db tojásfehérje
-
10 dkg sajt
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a sóval összeszitáljuk egy nagy tálban, a közepébe mélyedést képzünk, beletördeljük az élesztőt, rászórunk egy csipet cukrot, és egy deciliter langyos tejjel locsoljuk. Picit összekeverjük, és hagyjuk ott felfutni.
- A tálba tesszük az összes többi tészta alapanyagot, egyedül a vajból csak 5 dkg-ot, mert a másik 2 dkg még később kell majd.
- Begyúrjuk a tésztát, halványan belisztezzük a tál alját, úgy hagyjuk benne a pihenni egy órát, kendővel letakarva meleg helyen.
- Utána kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a maradék vajjal. Először jobbról-balról, majd fentről-lentről behajtjuk a tésztát, és így is hagyjuk egy fél órácskát pihenni, csoda szép bucika lesz.
- Közben összeállítjuk a tölteléket. Én aprítógéppel csináltam, először a sonkát, sajtot és zöldségeket szecskáztam, majd hozzáadtam a tojást, a tejfölt, a mustárt is, és pici fűszerezés után krémesítettem tovább. De a sonka és a hagyma minikockázásával és a sajt+répa reszelésével is megoldható ez a feladat.
- Ekkor előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Aztán megint kinyújtjuk, ha tudományosak akarunk lenni, akkor 56x48 centisre, hogy pontosan 35 db 8x8 cm-es négyzetet tudjunk kivágni belőle.
- A kiszabott lapocskákra egy-egy duci teáskanálnyi tölteléket teszünk, és mint egy tortellinit, egyik sarokból az ellentétes oldali sarok felé felcsavarjuk, a másik két végét összenyomva, hogy a töltelék ne tudjon kiszaladni belőle.
- A bucikat úgy helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy hagyunk pici helyet közöttük, inkább több lépésben süssük őket, hogy megtartsák a formájukat.
- Az így sorba rakott töltött tésztákat megkenjük tojásfehérjével, és előre lereszelt sajtból pici kupacokat teszünk rájuk.
- Na, ekkor mehetnek az előmelegített sütőbe 180 fokon, tálcánként kb. 20-25 percre sülni.
- A sütőből kivéve tegyük egyből a kínáló tálra a töltött bucikat, és ha tudunk, várjunk egy pár percet, mielőtt megkóstolnánk, mert nagyon forró ekkor még a belseje. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1718
- Feltöltés dátuma: 2020. április 04.
Ajánló
35 tortellini formájú buci lesz ebből az adagból, ami elég tetemes. Kínálhatjuk húsvétkor, vagy a nap bármelyik szakában.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Húsvét előtt mindenki keresi a sonkás-, medvehagymás- , túrós kiflirecepteket a neten, gondoltam, mutatok egy sokkal egyedibb csavarású, tavaszi töltelékes változatot, próbáljátok ki!