r
Nosalty Logó

Tavaszi répás muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Tavaszi répás muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

184
Kalória
12g
Fehérje
2.3g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
59.3g
Víz
165.8g
Koleszterin
613.9mg
Rost
1.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7042 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3219 micro
Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A muffin alapjához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha kell, akkor ecset segítségével kiolajozzuk egy kicsit a formát.
  2. A tisztított répát lereszeljük, ráreszeljük a sajt egyik felét, picit borsozzuk, egy pár csepp olívaolajjal összekeverjük, és a muffinsütő mélyedéseibe elosztjuk (én egy szilikonos mini-muffinsütő formát használtam, ami 11 “férőhelyes”). Így mehetnek is a sütőbe előpirulni úgy 10 percre.
  3. Közben egy közepes tálkába ütjük a 3 tojást, és csepegtetünk hozzá egy mini adag olívaolajat. Sóval, borssal felverjük, és hozzáadjuk az aprított bébispenótot, a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
  4. A sütőből kivett formába szétosztjuk a tojásos keveréket, és visszatesszük a sütőbe úgy 5-10 percre sülni. Nem kell megbarnulnia, legyen csak szép sárga a muffinok teteje, a túlsütés kiszárítja őket.
  5. A formából kiszedve, frissen aprított petrezselyemmel szórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem jövök itt nektek az édes répás muffinnal, azt már mindenki ismeri, csináljatok inkább sósat! Reszelt répából szuper alapot lehet készíteni bármilyen reggeli finomságnak. Egy kis reszelt sajt segít neki a formatartásban, így a sózást is megússzuk, a sajt ad elég ízt a répának. A sonkás-spenótos tojás pedig menjen a tetejére, mennyivel jobban néz ki, mint egy sima kis rántotta!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csodás csokis muffin

Családunk nagy kedvence ez a recept, amit éveken át egy egyre csokifoltosabb, egyre szamárfülesebb papírról olvastunk le. Maga a sütemény persze maradt ugyanolyan: lustán összedobálós ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!