r
Nosalty Logó

Tavaszi répás muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Tavaszi répás muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

184
Kalória
12g
Fehérje
2.3g
Szénhidrátok
13.8g
Zsír
59.3g
Víz
165.8g
Koleszterin
613.9mg
Rost
1.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A muffin alapjához

A muffin tetejére

A tálaláshoz

Összesen 179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1760 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 184 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    776 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    1080 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    237.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7042 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3219 micro
Összesen 735 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    605 micro
  • β-karotin
    1722 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A muffin alapjához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és ha kell, akkor ecset segítségével kiolajozzuk egy kicsit a formát.
  2. A tisztított répát lereszeljük, ráreszeljük a sajt egyik felét, picit borsozzuk, egy pár csepp olívaolajjal összekeverjük, és a muffinsütő mélyedéseibe elosztjuk (én egy szilikonos mini-muffinsütő formát használtam, ami 11 “férőhelyes”). Így mehetnek is a sütőbe előpirulni úgy 10 percre.
  3. Közben egy közepes tálkába ütjük a 3 tojást, és csepegtetünk hozzá egy mini adag olívaolajat. Sóval, borssal felverjük, és hozzáadjuk az aprított bébispenótot, a kockázott sonkát és a reszelt sajtot.
  4. A sütőből kivett formába szétosztjuk a tojásos keveréket, és visszatesszük a sütőbe úgy 5-10 percre sülni. Nem kell megbarnulnia, legyen csak szép sárga a muffinok teteje, a túlsütés kiszárítja őket.
  5. A formából kiszedve, frissen aprított petrezselyemmel szórva tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nem jövök itt nektek az édes répás muffinnal, azt már mindenki ismeri, csináljatok inkább sósat! Reszelt répából szuper alapot lehet készíteni bármilyen reggeli finomságnak. Egy kis reszelt sajt segít neki a formatartásban, így a sózást is megússzuk, a sajt ad elég ízt a répának. A sonkás-spenótos tojás pedig menjen a tetejére, mennyivel jobban néz ki, mint egy sima kis rántotta!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás minimuffin

Friss medvehagymával is nagyszerű, de ha megmarad egy kicsi máshonnan, azt se hagyjuk ebek harmincadjára, ezekben a minimuffinokban a már kicsit avétos levélkék is új értelmet kaphatnak.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!