r
Nosalty Logó

Tavaszi rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Tavaszi rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1928.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    838 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 643 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7712.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1654 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3350 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    334 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    972 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1283 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4286 micro
Összesen 2572 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, vékonyan kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerkeverékkel meghintjük, és 1 órára tejbe áztatjuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, 1 ek margarinon megdinszteljük.
  3. Rátesszük a gombát, ízlés szerint fűszerezzük ételízesítővel. Miután kihűlt, elkeverjük a majonézzel.
  4. A szeletelt húst margarinnal kikent tepsibe fektetjük. Elosztjuk rajta a majonézes-hagymás gombát, majd a brokkolit.
  5. Előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 385
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi rakott csirkemell
Salamon Csilla 1203 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...