Tatárbifsztek
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
83g marhahús118 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
3g kókuszzsír30 kcal
-
6g mustár4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g marhahús1420 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
330g vöröshagyma120 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
40g kókuszzsír357 kcal
-
70g mustár42 kcal
-
0 kcal
-
5g bors13 kcal
-
0 kcal
-
10g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
60.7g marhahús86 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
20g vöröshagyma7 kcal
-
1.8g fokhagyma2 kcal
-
2.4g kókuszzsír22 kcal
-
4.2g mustár3 kcal
-
0 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
0.2g őrölt fűszerkömény0 kcal
-
0.6g só0 kcal
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 751.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.2 g
Zsír
-
Összesen 107.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 970 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9016.3 g
-
Cink 42 mg
-
Szelén 382 mg
-
Kálcium 291 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 331 mg
-
Foszfor 2514 mg
-
Nátrium 5424 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1138.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 1199 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 605 micro
- 16% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
330 g vöröshagyma
-
10 gerezd fokhagyma
-
70 g mustár
-
50 g csípős paprikakrém
-
5 g bors
-
10 g só
Elkészítés
- Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a hagymát, pucoljuk meg a fokhagymát is. Kockázzuk fel a húst. Tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba, és addig aprítsuk, míg krémes masszává nem válik a hús. (Aprító hiányában daráljunk le mindent húsdarálón kétszer-háromszor.)
- Simítsuk a masszát lapos, légmentesen zárható edénybe, tömködjük jól le, és spatulával alaposan igazgassuk el, simítsuk le, hogy minél kevesebb levegő tudjon a belsejébe jutni (ha nagyon biztosra akarunk menni, egy vékony réteg olajat is önthetünk a tetejére), majd zárjuk le az edényt. Tegyük a hűtőbe.
- Érleljük a bifszteket minimum egy, de inkább két napig. Ez alatt ne bolygassuk, ne kevergessük, ne nyissuk ki az edényt.
- Tálaláskor vegyük ki a húst, alaposan keverjük át, majd rendezzük el ízlésesen egy tálon, pl. villával félgömbbé formázva, megcsíkozva, koktélparadicsommal és főtt fürjtojással körberakva. Friss (akár fokhagymával megdörzsölt) pirítóssal, ízlés szerint savanyú uborkával, gyöngyhagymával kínáljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 39413
- Feltöltés dátuma: 2016. július 21.
Ajánló
Fogyasszuk el lehetőleg egy nap alatt. A sok fűszer kiválóan ellene dolgozik a baktériumoknak, de azért mégis nyers húsról beszélünk, és minél többször vesszük ki a hűtőből, keverjük át stb., annál többször éri levegő, hőmérsékletváltozás, ami nem segíti az eltarthatóságot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Családunkban mindig is hagyományos karácsonyi előétel volt "a tatár", amit egyöntetűen mindenki nagyra értékelt. Ezt a tradíciót a saját háztartásomban is megtartottam, és talán jelzi, mennyire szeretem, hogy két főre is nagyjából annyit készítek belőle, mint annak idején az ötfős család számára. Készítettem már többféle húsból is, igazából mindig ugyanolyan finom volt, a lényeg, hogy biztosan abszolút friss legyen, és szép, zsírmentes, de nem feltétlenül fontos, hogy épp bélszínt vegyünk, ha találunk jó minőségű, de olcsóbb marharészt. A recept kifejezetten nagy adagra szól, bátran felezhető, még úgy is jut majd mindenkinek.