r
Nosalty Logó

Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 2426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A karamellás almához

Összesen 180 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 405 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.1 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 2426 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, amit egy műanyag zacskóba csomagolva a hűtőbe teszünk 1 órára.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
  3. Egy kis fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzákeverjük a rumaromát és a vajat. Óvatosan, nehogy a forró karamell kicsapjon.
  4. Egy formát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a karamellát.
  5. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és kimagozzuk, majd a cikkeket a karamell tetejére sorakoztatjuk.
  6. A tésztát lisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkora a formánk mérete. Beborítjuk vele az almát.
  7. Előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
  8. Még forrón tálra borítjuk, ha kissé kihűlt, porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16763
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap este miután begyújtottam a cserépkályhába, felkucorodtam a kanapéra és elkezdtem átlapozni a régi receptes újságokat. Nem vagyok nagy gyűjtő, néha, ha újságosnál járok és megakad a szemem receptes lapon, gyorsan átfutom és ha van benne jó pár étel, ami tetszik, megveszem. :) Ez a torta egy 2011-es újságban volt. Már vagy ezerszer elolvastam a receptet, megcsodáltam a képeket, de valahogy sosem jött ki úgy a lépés, hogy meg is süssem. Most volt hozzá itthon minden, ezért még este kivittem a konyhába az újságot, hogy biztos ne térítsen el semmi attól, hogy végre kipróbáljam. Nagyon finom lett; ropogós tészta, fényes, édes karamell, puha, savanykás almával... Pillanatok alatt elfogyott. :) További képek a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellás almához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...