Tarte Tatin - fordított almatorta karamellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A karamellás almához
Összesen
405
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A karamellás almához
Összesen
2426
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
11.1g finomliszt40 kcal
-
7.4g vaj53 kcal
-
3.7g porcukor14 kcal
-
1.5g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A karamellás almához
Összesen
180
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
405
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 111 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 490 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 664.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 350 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 352.1 g
-
Cukor 212 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 767.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 967 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 228 mg
-
Retinol - A vitamin: 926 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 87 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 455 micro
Összesen
2426
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, amit egy műanyag zacskóba csomagolva a hűtőbe teszünk 1 órára.
- A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
- Egy kis fazékban felforraljuk a vizet, hozzáadjuk a cukrot és aranybarnára karamellizáljuk. Hozzákeverjük a rumaromát és a vajat. Óvatosan, nehogy a forró karamell kicsapjon.
- Egy formát kikenünk vajjal, majd beleöntjük a karamellát.
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felnegyedeljük és kimagozzuk, majd a cikkeket a karamell tetejére sorakoztatjuk.
- A tésztát lisztezett deszkán akkora kerek lappá nyújtjuk, amekkora a formánk mérete. Beborítjuk vele az almát.
- Előmelegített sütőben 35 perc alatt aranybarnára sütjük a tortát.
- Még forrón tálra borítjuk, ha kissé kihűlt, porcukorral meghintjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 205
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16777
- Feltöltés dátuma: 2013. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ági78
149 recept
Tegnap este miután begyújtottam a cserépkályhába, felkucorodtam a kanapéra és elkezdtem átlapozni a régi receptes újságokat. Nem vagyok nagy gyűjtő, néha, ha újságosnál járok és megakad a szemem receptes lapon, gyorsan átfutom és ha van benne jó pár étel, ami tetszik, megveszem. :) Ez a torta egy 2011-es újságban volt. Már vagy ezerszer elolvastam a receptet, megcsodáltam a képeket, de valahogy sosem jött ki úgy a lépés, hogy meg is süssem. Most volt hozzá itthon minden, ezért még este kivittem a konyhába az újságot, hogy biztos ne térítsen el semmi attól, hogy végre kipróbáljam. Nagyon finom lett; ropogós tészta, fényes, édes karamell, puha, savanykás almával... Pillanatok alatt elfogyott. :) További képek a blogomon.