r
Nosalty Logó

Tarte au citron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarte au citron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A krém elkészítése

A hab

Összesen 593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A krém elkészítése

A hab

Összesen 3556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta elkészítése

A krém elkészítése

A hab

Összesen 296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 593 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    133 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    787 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1253 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 3556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

Tészta elkészítése

A krém elkészítése

A hab

Elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hogy homokos állagú legyen.
  2. A sárgáját, a cukrot és a vizet összekeverjük, és ha ezzel megvagyunk, hozzáöntjük a vajas liszthez, és jól összegyúrjuk.
  3. Egy kb. 26 cm-es formába tesszük a tésztát, és 20 percig sütjük 180 fokon.

A krém elkészítése

  1. Lereszeljük 2 citrom héját, és mind a 4 citrom levét kifacsarjuk.
  2. Beletesszük a cukrot, citromhéjat és a lisztet a citromlébe, majd melegíteni kezdjük.
  3. A 3 tojást felverjük, és hozzáadjuk a citromos léhez, és együtt főzzük tovább, amíg krémes lesz.
  4. Ha a tésztánk is megsült, rátesszük a citromos krémet.

A hab

  1. A két tojásfehérjét felverjük 10 dkg cukorral vízgőz felett.
  2. Majd ha kész, ráhalmozzuk a tortára, és együtt sütjük még vagy 10-15 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3496
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kis francia citromos torta, csak ajánlani tudom. :)

Hozzávalók

Tészta elkészítése

A krém elkészítése

A hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...