Tárkonyos raguleves Zsuzsa konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
75g sertéscomb137 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
300g sertéscomb546 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
4g tárkony12 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g víz0 kcal
Összesen
954
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
14.2g sertéscomb26 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
11.3g karalábé2 kcal
-
4.7g burgonya3 kcal
-
4.7g zöldborsó4 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g tárkony1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
47.2g víz0 kcal
Összesen
46
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 450.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 223 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 649 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 1323 micro
Összesen
239
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2074.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 322 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1035 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1803.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 891 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 800 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2598 micro
-
β-karotin 9111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5293 micro
Összesen
954
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 122 micro
-
Lut-zea 250 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertéscomb
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
1 db burgonya
-
10 dkg zöldborsó
-
1 csipet sáfrányos szeklice
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 l víz
Elkészítés
- A húst apró kockákra vágjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk (megreszeljük).
- A zöldségféléket meghámozzuk, felkockázzuk.
- Egy fazékban az olajon megfuttatjuk a hagymát, majd rádobjuk a húst, és együtt pirítjuk, mag a hús fehér nem lesz.
- Hozzáadjuk a zöldségeket és a borsót, megsózzuk. Együtt még 1-2 percig pirítjuk.
- Felöntjük egy liter vízzel.
- A tárkonyt, szemesborsot, sáfrányos szeklicét teatojásban tesszük a levesbe. Fűszerezzük szerecsendióval, gyömbérrel. Ha kell, utánasózzuk.
- Háromnegyed óráig főzzük, míg puha nem lesz.
- Kivesszük a teatojást. Ha aszalt paradicsomot használtunk, vegyük ki, aprítsuk fel éles késsel, majd tegyük vissza a levesbe.
- Savanyítsuk citromlével ízlés szerint, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 22134
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Ajánló
A tartalmas leves után buktát, palacsintát szoktam adni. Ma juhtúrós puliszka készült a ragu után.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Édesanyámtól tanultam, gyakori leves nálunk. Az ára mindig attól függ, az év melyik részében főzöm. Nyáron friss zöldborsóval, paradicsommal, tárkonnyal készítem, télen mirelit zöldborsót használok, aszalt paradicsomot vagy a mélyhűtőbe eltett koktélparadicsomot. Ilyenkor előveszem a sós ecetben eltett tárkonyt is, ekkor nem kell már bele citrom.