r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pancsika
Tárkonyos raguleves gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    253.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7061.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    3661 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    5338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11812 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    522 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2848 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10256 micro
  • α-karotin
    5156 micro
  • β-karotin
    16061 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    9527 micro
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    42 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés zsiradékon a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük, hozzátesszük a (megmosott, felkockázott) paprikát és paradicsomot, és körülbelül 10 percig (szükség esetén kevés vízzel) tovább dinszteljük.
  2. Megmossuk a csirkemellet, májat, szívet, zúzát, és ízlés szerint felkockázzuk, daraboljuk. A máj kivételével feltesszük főni, körülbelül 3 liter vízben. Hozzátesszük a sót, (a megmosott, apróra vágott) petrezselymet, (a megmosott) citromdarabot, borsot és a tárkonyt.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és ízlés szerint daraboljuk. A zöldborsó és a burgonya kivételével hozzátesszük a forrásban lévő húshoz. Az egészet addig főzzük, amíg a hús le nem esik a csontról (ez körülbelül másfél óra).
  4. Ezután hozzátesszük a májat, a kifejtett, megmosott zöldborsót és a kockára vágott burgonyát, majd körülbelül még 15 percet főzzük. Közben a tésztát egy másik fazékban megfőzzük, leszűrjük.
  5. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd még néhány percig forraljuk. A tésztával és friss tárkonnyal vagy petrezselyemmel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 121581
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves gazdagon
Pancsika 101 recept

Nagyon szeretjük a tartalmas leveseket, ez pedig igen gazdag változat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...