r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves gazdagon

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pancsika
Tárkonyos raguleves gazdagon
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

421
Kalória
31.7g
Fehérje
38.7g
Szénhidrátok
15.9g
Zsír
667.3g
Víz
282.3g
Koleszterin
6.2g
Rost
7.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    667.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1282 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    2008 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 421 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    253.7 g

Zsír

  • Összesen
    127.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7061.4 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    461 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    3661 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    5338.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11812 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    522 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2848 micro
  • Kolin:
    1042 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10256 micro
  • α-karotin
    5156 micro
  • β-karotin
    16061 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    9527 micro
Összesen 3381 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    42 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. Kevés zsiradékon a hagymát, majd a fokhagymát megdinszteljük, hozzátesszük a (megmosott, felkockázott) paprikát és paradicsomot, és körülbelül 10 percig (szükség esetén kevés vízzel) tovább dinszteljük.
  2. Megmossuk a csirkemellet, májat, szívet, zúzát, és ízlés szerint felkockázzuk, daraboljuk. A máj kivételével feltesszük főni, körülbelül 3 liter vízben. Hozzátesszük a sót, (a megmosott, apróra vágott) petrezselymet, (a megmosott) citromdarabot, borsot és a tárkonyt.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, és ízlés szerint daraboljuk. A zöldborsó és a burgonya kivételével hozzátesszük a forrásban lévő húshoz. Az egészet addig főzzük, amíg a hús le nem esik a csontról (ez körülbelül másfél óra).
  4. Ezután hozzátesszük a májat, a kifejtett, megmosott zöldborsót és a kockára vágott burgonyát, majd körülbelül még 15 percet főzzük. Közben a tésztát egy másik fazékban megfőzzük, leszűrjük.
  5. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd még néhány percig forraljuk. A tésztával és friss tárkonnyal vagy petrezselyemmel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Nagyon szeretjük a tartalmas leveseket, ez pedig igen gazdag változat. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Innen tudhatod, hogy elfagytak-e a gyümölcsfáid

Az április szeszélyes időjárását még a meteorológusok sem mindig tudják előre megjósolni, így nem csoda, ha váratlanul ér egy fagyos éjszaka, ami a növényeidet, többek közt a gyümölcsfáidat is megrongálhatja. Most eláruljuk, honnan tudod megállapítani, hogy fagykár érte őket, és ha igen, akkor mi a teendő!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!