r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Egyetek még
Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.4 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16736.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1710 mg
  • Foszfor
    6152 mg
  • Nátrium
    7403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    1462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24746 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    7609 micro
Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Leves

Galuska

Elkészítés

Leves

  1. Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk. A gyökérzöldségeket kb. 0.5x0.5 cm-es kockára vágjuk.
  2. Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk. Egy lábosban 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk.
  3. Jöhetnek a csirkemellkockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni. Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is a lábasba.
  4. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, mehet bele kevés cukor is. Jöhet bele 2 ek. paradicsom lé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével.
  5. Közepes lángon 15 -20 percig főzzük. Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen , mint ahogy egy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is a levesbe.
  6. Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
  7. Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.

Galuska

  1. 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval vagy zablisztet használunk. Egy keverőtálba öntünk 20g vegán olvasztott margarint, ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás , kevés só, és az őrölt zab.
  2. Eldolgozzuk egy lapátkanállal, ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet. Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat.
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 650
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
Egyetek még 3 recept

A receptet az alábbi linken videón is megnézheted: https://youtu.be/QODDeRhGLXc Jó étvágyat!

Hozzávalók

Leves

Galuska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...