Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Egyetek még
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
8g paradicsomlé1 kcal
-
8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g növényi tejszín126 kcal
-
18 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g alaplé35 kcal
Galuska
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
225g zabliszt909 kcal
-
4g hajdinaliszt13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1469
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
30g paradicsomlé5 kcal
-
31 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
71 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2000g alaplé140 kcal
Galuska
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
900g zabliszt3636 kcal
-
15g hajdinaliszt50 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5873
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
12.1g csirkemellfilé15 kcal
-
6.5g sárgarépa2 kcal
-
3.6g fehérrépa2 kcal
-
3.2g zeller1 kcal
-
4g zöldborsó3 kcal
-
0.6g paradicsomlé0 kcal
-
1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
10 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
0.8g citromlé0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40.5g alaplé3 kcal
Galuska
-
1.1g tojás1 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
18.2g zabliszt74 kcal
-
0.3g hajdinaliszt1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
118
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.4 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 166 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4184.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 427 mg
-
Foszfor 1538 mg
-
Nátrium 1851 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 365.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 685 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 255 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6186 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 678 micro
-
Lut-zea 1902 micro
Összesen
1469
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 301.4 g
Zsír
-
Összesen 176 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 665 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16736.4 g
-
Cink 39 mg
-
Szelén 468 mg
-
Kálcium 873 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 1710 mg
-
Foszfor 6152 mg
-
Nátrium 7403 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 39 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 736 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 1462.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2741 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 731 micro
-
Kolin: 1021 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 9944 micro
-
β-karotin 24746 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2714 micro
-
Lut-zea 7609 micro
Összesen
5873
kcal
- 11% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 201 micro
-
β-karotin 501 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 55 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Leves
-
600 g csirkemellfilé
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
200 g zöldborsó
-
0.5 db sárga kaliforniai paprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
1 citromból nyert citromlé
-
tárkony ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 l alaplé
Galuska
-
1 db tojás
-
2 dkg vaj
-
45 púpozott ek zabliszt
-
1 evőkanál hajdinaliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk. A gyökérzöldségeket kb. 0.5x0.5 cm-es kockára vágjuk.
- Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk. Egy lábosban 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk.
- Jöhetnek a csirkemellkockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni. Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is a lábasba.
- Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, mehet bele kevés cukor is. Jöhet bele 2 ek. paradicsom lé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével.
- Közepes lángon 15 -20 percig főzzük. Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen , mint ahogy egy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is a levesbe.
- Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
- Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.
Galuska
- 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval vagy zablisztet használunk. Egy keverőtálba öntünk 20g vegán olvasztott margarint, ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás , kevés só, és az őrölt zab.
- Eldolgozzuk egy lapátkanállal, ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet. Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 650
- Feltöltés dátuma: 2023. március 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Egyetek még
3 recept
A receptet az alábbi linken videón is megnézheted: https://youtu.be/QODDeRhGLXc Jó étvágyat!