r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Egyetek még
Tárkonyos raguleves galuskával (tej- és gluténmentes)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Leves

Galuska

1469
Kalória
75.4g
Fehérje
184g
Szénhidrátok
44g
Zsír
365.7g
Víz
166.3g
Koleszterin
23g
Rost
13.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Leves

Galuska

Összesen 118 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    365.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    678 micro
  • Lut-zea
    1902 micro
Összesen 1469 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.4 g

Zsír

  • Összesen
    176 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16736.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1710 mg
  • Foszfor
    6152 mg
  • Nátrium
    7403 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

Víz

  • Összesen
    1462.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2741 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    731 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24746 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    7609 micro
Összesen 5873 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    55 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Leves

  1. Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk. A gyökérzöldségeket kb. 0.5x0.5 cm-es kockára vágjuk.
  2. Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk. Egy lábosban 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk.
  3. Jöhetnek a csirkemellkockák, addig pirítjuk, amíg teljesen kifehéredik és elkezd levet engedni. Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetnek a zöldségek is a lábasba.
  4. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, mehet bele kevés cukor is. Jöhet bele 2 ek. paradicsom lé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével.
  5. Közepes lángon 15 -20 percig főzzük. Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen , mint ahogy egy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is a levesbe.
  6. Amíg a leves újra felforr, elkészítjük a galuskát.
  7. Ha a szaggatás után újra felforrt a leves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.

Galuska

  1. 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval vagy zablisztet használunk. Egy keverőtálba öntünk 20g vegán olvasztott margarint, ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás , kevés só, és az őrölt zab.
  2. Eldolgozzuk egy lapátkanállal, ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet. Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A receptet az alábbi linken videón is megnézheted: https://youtu.be/QODDeRhGLXc Jó étvágyat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

4 növényféle, aminek ártasz, ha tavasszal metszed

Hamarosan belevághatunk a kerti munkálatokba, hogy minél virágzóbb, színesebb kertben gyönyörködhessünk. A tavaszi metszés remek ötlet, azonban vannak bizonyos fajta növények, amiknél nem hasznos ilyenkor megtenni. Mutatunk, 4 növényfélét, amihez semmiképp ne közelíts metszőollóval!

Amire eddig nem gondoltunk: ezek lehetnek az árrésstop negatív hatásai

Hamarosan életbe lép az árréstop, mely minden olyan kereskedelmi egységre vonatkozik, amelynek éves bevétele meghaladja a nettó egymilliárd forintot. Ezután a boltokban barátságosabb árakat tapasztalhatnak a vásárlók (legalábbis nem egyre növekvő árakat), de az új rendelkezésnek lehetnek negatív következményei.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!