Tárkonyos raguleves 16. - sertésből
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
68g fehérrépa43 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
4g disznózsír34 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
503
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g sertéscomb910 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2009
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15.7g sertéscomb29 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
8.5g fehérrépa5 kcal
-
6.3g zöldborsó5 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
6.3g tejföl12 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.5g disznózsír4 kcal
-
47g víz0 kcal
Összesen
63
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.4 g
Zsír
-
Összesen 27.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 679.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 682 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6136 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
503
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 125.7 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3533.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 321 mg
-
Foszfor 1772 mg
-
Nátrium 723 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132.6 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 2719.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2727 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 142 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 9944 micro
-
β-karotin 24545 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 5700 micro
Összesen
2009
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 110.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 312 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg sertéscomb
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
20 dkg zöldborsó
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
tárkony ízlés szerint
-
1 ek disznózsír
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A zöldségeket megmossuuk, megpucoljuk, majd a sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk.
- Egy lábasban felolvasztunk kb. egy evőknál zsírt és a hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk, sózzuk.
- A húst megmossuk, kockákára vágjuk, és a hagymához adjuk. Zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, lefedjük a fedővel, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Miután kiengedte a leve nagy részét, felöntjük forró vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel
- Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, fedő alatt tovább főzzük.
- Ezalatt egy kisebb edényben zsíron megpirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd ha szép arany színt kapott, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt. A levesből pár evőkanállal merünk a lisztes rántásra, és elkeverjük csomómentesre, beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 57455
- Feltöltés dátuma: 2011. július 25.
Ajánló
Ilyenkor nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen a kert tele van friss zöldséggel, aki szereti tehet bele még karalábét, zellert, gombát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régebben nem ettem meg a ragulevest, nem volt szimpatikus...aztán az esküvőnkön ez volt az első fogás, így hát muszáj volt megkóstolni (az ember a saját esküvőjén csak eszik mindenből!:), végülis kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szívesen elkészítem.