r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves 16. - sertésből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos raguleves 16. - sertésből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6136 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 503 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2719.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2727 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    9944 micro
  • β-karotin
    24545 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5700 micro
Összesen 2009 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megmossuuk, megpucoljuk, majd a sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk.
  2. Egy lábasban felolvasztunk kb. egy evőknál zsírt és a hagymát hozzáadjuk, üvegesre pároljuk, sózzuk.
  3. A húst megmossuk, kockákára vágjuk, és a hagymához adjuk. Zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, lefedjük a fedővel, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Miután kiengedte a leve nagy részét, felöntjük forró vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel
  4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, fedő alatt tovább főzzük.
  5. Ezalatt egy kisebb edényben zsíron megpirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd ha szép arany színt kapott, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt. A levesből pár evőkanállal merünk a lisztes rántásra, és elkeverjük csomómentesre, beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.
  • Receptkönyvben: 233
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 57455
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Ajánló

Ilyenkor nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen a kert tele van friss zöldséggel, aki szereti tehet bele még karalábét, zellert, gombát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebben nem ettem meg a ragulevest, nem volt szimpatikus...aztán az esküvőnkön ez volt az első fogás, így hát muszáj volt megkóstolni (az ember a saját esküvőjén csak eszik mindenből!:), végülis kellemes csalódás volt, úgyhogy azóta szívesen elkészítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...