Tárkonyos karalábéleves Márti konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
120g karalábé24 kcal
-
138g karalábélevél25 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
4g libazsír34 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
550g víz0 kcal
Összesen
226
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
240g karalábé48 kcal
-
275g karalábélevél50 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
8g libazsír68 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
1100g víz0 kcal
Összesen
451
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
11.6g karalábé2 kcal
-
13.3g karalábélevél2 kcal
-
9.7g burgonya6 kcal
-
9.7g póréhagyma3 kcal
-
0.4g libazsír3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
-
53.1g víz0 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 276 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 811.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 365 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2809 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4233 micro
Összesen
226
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 551 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1623.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 730 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 5619 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8465 micro
Összesen
451
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 55.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 408 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karalábé
-
0.5 ek libazsír
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
fekete bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
2 ek tejföl
-
11 dl víz
Elkészítés
- Meghámozzuk a karalábét, a krumplit, és apró kockákra vágjuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk, majd ezeket a felforrósított libazsíron állandó kevergetés közben pár percig pirítjuk.
- Tűzről lehúzva megszórjuk egy ek. liszttel és az őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, majd kb. 1 dl vízzel felöntve visszatesszük a platnira. Forraljuk, keverjük, majd kb. 1 liter vízzel felöntjük.
- Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a durvára vágott karalábéleveleket, a petrezselymet és a tejfölt. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
- Elkészítettem: 26 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7803
- Feltöltés dátuma: 2014. március 02.
Ajánló
A só helyett én zöldséges ételízesítőt használok. Aki szereti, jól borsozza meg - nagyon passzol a karalábéhoz!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Egy nagy karalábé megmaradt feléből készítettem, kiegészítve póréhagymával és egy kis krumplival. Ha nem maradékból készítjük a levest, akkor a megadott mennyiségek szintén stimmelnek.