r
Nosalty Logó

Tárkonyos burgonyafőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Tárkonyos burgonyafőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1100 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A tárkonyleveleket letépkedjük, apróra vágjuk, a szárakat cérnával összekötjük.
  2. Az olajat egy edényben felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük a burgonyát, megszórjuk a fűszerpaprikával, elkavarjuk, és felöntjük kb. 300 ml vízzel, hogy éppen csak ellepje a burgonyát. Sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyszárakat. Felfőzzük, lefedve kb. 15-20 perc alatt megfőzzük.
  3. A tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés hideg vízzel. A burgonyára - amelyből előzőleg a tárkonyszárakat kivettük- öntjük, hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, és további 5 percet főzzük.
  4. A kolbász héját lehúzzuk, karikákra vágjuk, és egy serpenyőbe, zsiradék hozzáadása nélkül, pár perc alatt kisütjük.
  5. A főzeléket tányérokra osztjuk, elosztjuk rajta a kolbászkarikákat, kevés visszamaradt kolbászzsiradékkal meglocsoljuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 25579
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű, gyors, finom, enyhén savanykás főzelék. Kolbász helyett tálalhatjuk sült virslivel vagy fasírttal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...