r
Nosalty Logó

Tarka sós

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tarka sós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    963.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    959 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 907 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2891.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1824 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1707 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1397 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2876 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 2722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    438 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, margarint, sót, ecetet, vizet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, hogy a kezünk melege ne sokáig érje, mert akkor lesz igazán omlós!
  2. Egy éjszakára fóliával letakarva, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap három részre osztjuk a tésztát. Cipókat formálunk belőle. Az egyikbe belegyúrjuk a paradicsompürét, a másikba vágott snidlinget, a harmadikba pedig a sajtot.
  4. A cipókat kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Tetejüket megkenjük felvert tojással, és tetszőleges díszítést (sajtot, köményt, szezámmagot) szórunk rá. A snidlinges tésztát háromszög alakúra, a paradicsompürés tésztát négyzet alakúra, a sajtos tésztát stangli alakúra vágjuk. Előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3163
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 17.

Ajánló

Érdemes dupla adagot sütni belőle, mert úgy kiadósabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarka sós
Lizinka_ 604 recept

Nagyon finom, házi készítésű vendégváró rágcsa!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...