r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús Gabys konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gabys
Tarhonyás hús Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 636 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.3 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4079.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    496 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    513 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1257 micro
Összesen 3817 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    161 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A lapockát megpucoljuk a hártyáktól és az esetleges zsírtól, felkockázzuk, hideg vízbe tesszük, többször átmossuk, jól kinyomkodjuk.
  2. Elővesszük a kuktát, 1 jó nagy fej hagymát megpucolunk, apróra feldaraboljuk,kevés zsírban megdinszteljük. Rátesszük a kb. 1 ek pirospaprikát,ízlés szerint sót és összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről és egy jó diónyi pirosaranyat nyomunk bele, ezzel is összekeverve.
  3. A paradicsom héját lehúzzuk, apró kockákra vágva beledaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk, egészbe beletesszük, a végén kidobjuk.
  4. Visszateszük a gázra, majdrátesszük a felkockázott húst, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven elfedje. Lezárjuk a kuktát, és a fújástól számított 20. percnél elzárjuk. Megvárjuk, míg a gőz magától elmegy.
  5. Fazékban nagyon kevés zsíron kevergetve halványbarnárapirítjuk a tarhonyát, majd ráöntjük a pörköltet. Vigyázzunk, a forró gőz felcsaphat! Kb 1 dl vizet öntünk még hozzá, 1 ek ételízesítőt teszünk bele, gyorsan megkeverjük és rátesszük a fedőt.
  6. Ha felszívta a pörköltlét és avizet a tarhonya, pótoljuk vízzel, egész addig, míg a tarhonya megpuhul. A tarhonya puhulásáig figyeljünk oda, mert könnyen odaég és fedő mindig legyen rajta! Ha kell, utólag tehetünk még belesót. Akinek nincs kuktája, a húst majdnem puhára főzze meg, a főzési idő ennyivel kitolódik.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 55969
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.

Ajánló

Saját kovászos uborkámmal egyszerűen nagyon szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én mindig így csinálom, a családom így szereti. Nincs a tarhonyának víz íze, mint valaha a menzán:). 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...