r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús 4. - somogyi

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás hús 4. - somogyi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 707 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2688.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    875.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    340 mg
  • D vitamin:
    350 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 2821 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tarhonyát szárazon megpirítjuk (így egyenletesebben lehet pirítani, mint zsiradékban).
  2. Kevés zsiradékra feltesszük a kis kockára vágott szalonnát, ha üveges, rátesszük a finomra vágott hagymát.
  3. Amikor a hagyma is üveges, kerül rá a fűszerpaprika, a paprikalekvár, aztán a felkockázott hús. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt teszünk rá, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. 30 percet főzzük.Tulajdonképp egy szalonnás pörköltet főzünk.
  4. Amikor a hús félpuha, hozzátesszük a pirított tarhonyát és a burgonyát.
  5. Pótoljuk az elfőtt vizet, majd további 30 percet főzzük.
  6. Egy sűrű, masszív, formázható ételt kell, hogy kapjunk.
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 42519
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Benke Laci bács receptje. Nagyon finom. Az eredeti receptbe fokhagyma, 10 dkg zeller és borsikafű is kerül. Kaliforniai paprika helyett pedig zöldpaprika szerepel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...