r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús 3. - mustáros

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás hús 3. - mustáros
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 538 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    493 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3452.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2152 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat felkockázzuk, majd kevés olajon, közepes lángon megpirítjuk.
  2. Míg a hagyma pirul, felkockázzuk a csirkemelleket, aztán a hagymára dobjuk.
  3. A fokhagymákat fokhagymanyomón átnyomva az eddigiekhez adjuk, majd 2-3 percig teljes lángon együtt főzzük-pirítjuk őket.
  4. A lángot csökkentve, hozzáadjuk az 1 evőkanál mustárt és a 3 dl tarhonyát, majd ismét pirítjuk 2-3 percig.
  5. Hozzáöntünk 3 dl vizet, majd takarékon, fedő alatt puhára főzzük.
  6. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a végén kb. 1 evőkanál petrezselyemzöldet adunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14925
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 10.

Ajánló

Ajánlom kezdőknek, kevés idővel rendelkezőknek, inkább hétköznapokra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen anyósom sokszor csinált tarhonyás húst, nem egészen ezt a változatot, de minden esetre nagyon szerettem. Valamiért sosem kérdeztem meg tőle hogyan készül, így látvány alapján kitaláltam magamtól, és lustább napjaimon mindig ezt az ételt készítettem. Ma is egy ilyen hasonló lusta napomon voltam, így eldöntöttem, hogy tarhonyás húst fogok készíteni. Viszont hagymaaprítás közben annyira megcsapott a mustárillat, hogy nem bírtam ki, hogy ne tegyek az ételbe egy keveset, hasonlóképpen voltam a fokhagymával is. Így egy gyors, finom, bár látványra nem egy ünnepi ételt készítettem el, de mindenkinek ajánlom, aki nem akar sok időt a konyhában tölteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...