r
Nosalty Logó

Tahinis rózsavirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tahinis rózsavirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 5213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A szezámpasztához

Összesen 372 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    263.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1181 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 5213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szezámpasztához

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt kevés cukrosmeleg tejben
  2. Hozzákeverjük a tészta további összetevőit, és alaposan bedagasztjuk (nem túl lágy, jól nyújtható tésztát kell kapnunk).
  3. Langyos helyen fél-háromnegyed órát kelesztjük.
  4. Ezalatt elkészítjük a szezámkrémet: a serpenyőn megpirított szezámmagot kávédarálón ledaráljuk.
  5. Hozzákeverjük a többi összetevőt - marcipánnál valamivel lágyabb pasztát kell kapnunk.
  6. Megformázzuk a rózsákat az alábbiak szerint: az egész megkelt tésztát 9 részre osztjuk;8 egyenlő és 1 nagyobb adagra.
  7. A nagyobbik darabot kinyújtjuk téglalap alakúra, és -mint a bejglit- megkenjük a pasztával, feltekerjük, és 8 egyenlő hosszú rúdra szeleteljük. Így lesz 8 tésztagombócunk + 8 ,,bejgliszeletünk".
  8. A gombócokat egyenként körlap alakúra nyújtjuk, rákenjük egyenletesen a szezámpasztát, és a közepére elhelyezünk állva egy-egy a ,,bejgliszeletet". A világ négy tája szerint (É-D-K-Ny) bemetszést ejtünk a kör szélein, és az egymással szemben lévő cikkelyeket ráhajtuk a középen álló ,,bejgliszeletre". Így kapjuk meg a 8 rózsafejet.
  9. Tepsire pakoljuk őket, tejjel megkenjük a tetejét, szezámmaggal leszórjuk.
  10. 10-20 percnyi pihentetés után mehet 25-30 percre az előmelegített sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2524
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept más töltelékkel is (mák, dió, sajt, stb.) megvalósítható. A boltban vásárolt szezámpaszta (tahini) is tökéletesen megfelel a célnak, feltéve, ha az nem sós, fokhagymás ízesítésű. 

Hozzávalók

A tésztához

A szezámpasztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...