r
Nosalty Logó

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Tahinis-csokidarabos amerikai keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 278 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    193 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5918.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1703 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    844 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3342 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 451 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat, a tahinit, a nádcukrot és a vaníliaaromát egy nagy tálban kihabosítjuk.
  2. Hozzákeverjük a tojást, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, és az egészet teljesen egyneműre keverjük. Nem kötelező átszitálni a száraz alapanyagokat, de érdemes, hogy biztosan csomómentes legyen a tészta.
  4. Jöhet bele a csoki! A legtöbb amerikai receptben csokipasztillát használnak, de teljesen felesleges erre pénzt áldoznunk: egyszerűen fogjuk a kedvenc étcsokinkat és kockázzuk fel egy jó késsel. Azonban ha/mivel nem akarjuk, hogy az apró csokiforgácsok miatt megszíneződjön a tészta, szitáljuk ezt is át, így megszabadulva az apróléktól.
  5. Keverjük el a csokidarabokat a tésztában, majd egy fagyis- vagy evőkanál segítségével porciózzuk sütőpapírral bélelt tepsire. Nem baj, hogy nem szabályos gombócok, sütés közben kilapulnak majd, és a kekszek pont így lesznek tökéletesek. Nekünk 20 keksz jött ki ebből a tésztamennyiségből.
  6. Szórjuk meg a tésztahalmok tetejét szezámmaggal, majd 185 fokos, előmelegített sütőben süssük 12-15 percet. Előfordulhat, hogy a kekszek sütés közben megpuffadnak, emiatt ne aggódjunk: a sütőből kivett, még puha kekszek tetejét egy kanállal vagy spatulával könnyen lenyomhatjuk.
  7. A sütőből kivett kekszeket hagyjuk 15 percet hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5528
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 29.

Receptkategóriák

Tahinis-csokidarabos amerikai keksz
Rosanics Petra 351 recept

Az amerikai csokidarabos keksz közel százéves receptjét már rengeteg verzióban és ízesítésben elkészítették szerte a világon. Nálunk is rengeteg receptet találhattok, de ilyet még nem készítettünk korábban: a vaj jó részét ugyanis tahinire, vagyis szezámpasztára cseréltük! A kekszek így nem csak szuper, mélyebb ízt kaptak, de ha lehetséges, még szaftosabb és ropogósabb korongok lettek a tésztából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...