Taglietelle tejszínes erdei gombával
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!
![Taglietelle tejszínes erdei gombával](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/recipes/XT/78/taglietelle-tejszines-erdei-gombaval.jpeg?w=670&fit=crop&fm=jpeg&crop=1677%2C1152%2C%2C&h=460&mark=watermark.png&markpos=bottom-left&markpad=20&markw=&s=522746247844a818b4be34657f3816c0)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Gombamártás készítése
-
15 dkg rókagomba
-
15 dkg vargánya gomba
-
10 dkg szegfűgomba
-
10 dkg vöröshagyma
-
0.3 csokor petrezselyem
-
1 dkg só
-
5 g kakukkfű
-
5 g bors
-
10 dkg vaj
-
2 dl főzőtejszín
Tészta főzése
Tálalás
-
8 dkg parmezán sajt
837
Kalória
28.2g
Fehérje
104.1g
Szénhidrátok
34.7g
Zsír
176.2g
Víz
84.9g
Koleszterin
7g
Rost
8.1g
Cukor
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Gombamártás készítése
-
38g rókagomba12 kcal
-
38g vargánya gomba8 kcal
-
25g szegfűgomba5 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
1g bors3 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
Tészta főzése
-
125g tagliatelle464 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g olívaolaj11 kcal
Tálalás
-
20g parmezán sajt78 kcal
Összesen
837
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Gombamártás készítése
-
150g rókagomba48 kcal
-
150g vargánya gomba32 kcal
-
100g szegfűgomba21 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
10g só0 kcal
-
5g kakukkfű5 kcal
-
5g bors13 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Tészta főzése
-
500g tagliatelle1855 kcal
-
10g só0 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
Tálalás
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
3351
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Gombamártás készítése
-
10.5g rókagomba3 kcal
-
10.5g vargánya gomba2 kcal
-
7g szegfűgomba1 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.4g kakukkfű0 kcal
-
0.4g bors1 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
14g főzőtejszín18 kcal
Tészta főzése
-
35.1g tagliatelle130 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
Tálalás
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
Összesen
233
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3290.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 2223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 176.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 276 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
837
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 138.7 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 339 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13160.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 1404 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2054 mg
-
Nátrium 8892 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 416.4 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 704.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1104 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1281 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 1022 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 982 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
3351
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 922.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
233
kcal
Elkészítés
Gombamártás készítése
- Ha friss a gomba, tisztítjuk, mossuk, és közepes darabokra vágjuk, ha mirelit, akkor a daraboltat válasszuk, főzés előtt olvasszuk ki. A vöröshagymát vágjuk apróra, a petrezselymet vágjuk finomra.
- A vajat forrósítsuk, és a hagymát fonnyasszuk meg a vajon, majd szórjuk rá a petrezselyem felét. A gombát rakjuk a hagymához, és pároljuk meg, tegyük hozzá a fűszereket.
- Öntsük fel tejszínnel, és forraljuk fel, a petrezselyem másik felét most keverjük bele.
Tészta főzése
- Forraljunk 1 liter vizet sóval és olajjal.
- A tésztát főzzük "al dente", szűrjük le, de NE mossuk le.
Tálalás
- A forró tésztát keverjük el a forró mártással. Tálaljuk ki tányérba.
- Szórjuk meg parmezán sajttal.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Sokféle tésztát készítünk a Bistroban, többek között ezt is...
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!