r
Nosalty Logó

Taglietelle tejszínes erdei gombával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Taglietelle tejszínes erdei gombával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

837
Kalória
28.2g
Fehérje
104.1g
Szénhidrátok
34.7g
Zsír
176.2g
Víz
84.9g
Koleszterin
7g
Rost
8.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombamártás készítése

Tészta főzése

Tálalás

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 837 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13160.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2054 mg
  • Nátrium
    8892 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    704.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1281 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1022 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 3351 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    922.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

Gombamártás készítése

  1. Ha friss a gomba, tisztítjuk, mossuk, és közepes darabokra vágjuk, ha mirelit, akkor a daraboltat válasszuk, főzés előtt olvasszuk ki. A vöröshagymát vágjuk apróra, a petrezselymet vágjuk finomra.
  2. A vajat forrósítsuk, és a hagymát fonnyasszuk meg a vajon, majd szórjuk rá a petrezselyem felét. A gombát rakjuk a hagymához, és pároljuk meg, tegyük hozzá a fűszereket.
  3. Öntsük fel tejszínnel, és forraljuk fel, a petrezselyem másik felét most keverjük bele.

Tészta főzése

  1. Forraljunk 1 liter vizet sóval és olajjal.
  2. A tésztát főzzük "al dente", szűrjük le, de NE mossuk le.

Tálalás

  1. A forró tésztát keverjük el a forró mártással. Tálaljuk ki tányérba.
  2. Szórjuk meg parmezán sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sokféle tésztát készítünk a Bistroban, többek között ezt is...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!