Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
0g só0 kcal
A gombaraguhoz
-
125g laskagomba37 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
402
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
400g spenót66 kcal
-
0g só0 kcal
A gombaraguhoz
-
500g laskagomba147 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
1603
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
A húshoz
-
26.7g sertés szűzpecsenye29 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.3g vaj10 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
17.8g spenót3 kcal
-
0g só0 kcal
A gombaraguhoz
-
22.2g laskagomba7 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
8.9g paprika1 kcal
-
8.9g paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g főzőtejszín12 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
71
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 20 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 619 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 426.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 4416 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 8985 micro
Összesen
402
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 159.9 g
Zsír
-
Összesen 80.1 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4663.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 2475 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1704.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1872 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 1425 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 797 micro
-
Kolin: 830 mg
-
Retinol - A vitamin: 391 micro
-
α-karotin 236 micro
-
β-karotin 17664 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 35940 micro
Összesen
1603
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 229 micro
-
Lut-zea 1599 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
3 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
40 dkg spenót
-
só ízlés szerint
A gombaraguhoz
-
50 dkg laskagomba
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A húshoz
- A húst lehártyázzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal, majd visszatesszük a hűtőbe. A gombát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük.
- 2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
- Ezután a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét, majd beledobjuk a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezt is félretesszük.
- A maradék, forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és beleöntjük a tejszínt. Végül beletesszük a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forraljuk.
- Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, és melléhalmozzuk a ragut.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1569
- Feltöltés dátuma: 2014. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.