r
Nosalty Logó

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 1603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A gombaraguhoz

Összesen 71 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    4416 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    8985 micro
Összesen 402 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4663.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    2475 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1704.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1872 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    1425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    797 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    17664 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    35940 micro
Összesen 1603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A gombaraguhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst lehártyázzuk, és megszórjuk frissen őrölt borssal, majd visszatesszük a hűtőbe. A gombát megmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk. A paprikát és paradicsomot felszeleteljük. A spenótot megmossuk, jól lecsepegtetjük.
  2. 2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, oldalanként 5-6 perc alatt kisütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
  3. Ezután a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét, majd beledobjuk a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Ezt is félretesszük.
  4. A maradék, forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és beleöntjük a tejszínt. Végül beletesszük a paradicsomot, és kevergetve 2 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, és melléhalmozzuk a ragut.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1563
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval
Ligeti Károly 129 recept

A sertésszűz a disznó legnemesebb része, nagyon finom, színtiszta hús. Sütésekor egy dologra kell figyelni, mivel nincs zsírtartalma, így nagyon könnyű kiszárítani.

Hozzávalók

A húshoz

A gombaraguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...