Szűzérmék rózsaborsmártással
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rózsaborsmártás
-
75g fehérbor62 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rózsaborsmártás
-
150g fehérbor123 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Hús
-
46.4g sertés szűzpecsenye51 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rózsaborsmártás
-
13.9g fehérbor11 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
18.6g főzőtejszín24 kcal
-
18.6g alaplé1 kcal
-
0.5g worcestershire-szósz0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1584.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 729 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 338.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111.2 g
Zsír
-
Összesen 53.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 425 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3169.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1458 mg
-
Nátrium 1101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 677.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 451 mg
-
Retinol - A vitamin: 284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
Hús
-
0.5 kg sertés szűzpecsenye
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Rózsaborsmártás
-
1.5 dl fehérbor
-
2 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál worcestershire-szósz
-
1 kávéskanál dijoni mustár
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Hús
- Melegítsük elő a sütőt egy tepsivel együtt 130 fokra.
- A szűzérméket hártyázzuk le, és vágjuk kb. 3 cm-es szeletekre, korongokra. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és az olajat, és a szűzérmék mindkét oldalát hirtelen pirítsuk meg, oldalanként 1-2 perc, hogy szép színt kapjanak. Semmiképp se süssük túl!
- Tegyük az elősütött érméket az előmelegített tepsibe, fedjük le alufóliával, és süssük 10 percig.
- Közben készítsük el a mártást.
Rózsaborsmártás
- A hússütés után visszamaradt zsiradékra, a serpenyőbe szórjuk bele a borsot, és pirítsuk meg kicsit. Közben a fakanál hátuljával össze is nyomkodhatjuk a szemek egy részét, Ezután öntsük fel a borral.
- Forraljuk el az alkoholt, és közben kaparjuk fel a lesült húsmaradványokat a serpenyőből.
- Ekkor öntsük fel a tejszínnel és 2 dl vízzel vagy alaplével. Ízesítsük a mustárral, worcestershire szósszal és sóval.
- Addig főzzük, amíg be nem, sűrűsödik annyira, hogy szépen bevonja a fakanalat.
- A húst a mártással leöntve tálaljuk, amíg még meleg (nekem kihűlt, mire sikerült fényképeznem, ezért nem olyan folyós, mint kellene).
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 10232
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 26.
Ajánló
Steak burgonyával, héjában sült krumplival, krokettel vagy krumplipürével tálaljuk. Ha már begyújtom sütőt a hús miatt, én abban szoktam a krumplit is megsütni, és amikor elkészült a krumpli, akkor kezdek hozzá a hús sütésének. Közben hagyom kihűlni a sütőt a megfelelő hőmérséklete, és aztán teszem be a húst. A krumplit így készítem: héjastól gerezdekre, csíkokra vágom a krumplit, összeforgatom olívaolajjal, zúzott fokhagymával és friss rozmaringgal. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és addig sütöm, amíg szép aranybarna színt nem kap.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezzel a mártással szeretem legjobban most a szűzérmét, igazán méltó kísérője ennek a remek húsnak. A rózsabors aromásabb, édeskésebb, mint a testvérei, és hiányzik belőle a piperin, ami a fekete, fehér és zöld bors csípősségét adja. Erre élvezet ráharapni, és ettől lesz igazán különleges a recept.