r
Nosalty Logó

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1935 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    261.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    150 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2334 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1379 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    898 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    7738 micro
  • β-crypt
    1446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10873 micro
Összesen 2955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket tisztítsuk meg (mossuk le az esetleges szennyeződéseket), majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk állni kb. fél órát.
  2. A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk fel a következőképpen: a paprikákat négy felé hosszanti irányban (a magházat távolítsuk el), a cukkinit kb. 2 mm vastagságú szeletekre (szintén hosszanti irányban), a padlizsánt pedig kb. fél centi vastag szeletekre (karikákra).
  3. A fokhagymát tisztítást követően zúzzuk össze, a petrezselymet pedig vágjuk finomra.
  4. Grillezésre alkalmas serpenyőben (én bordázott öntöttvas serpenyőt használok erre a célra) süssük meg a zöldségeket. Ezekhez az edényekhez csak minimális zsíradékot használjunk sütésnél. Ha kész, tegyük egy tálra, majd egy csészében keverjük össze a zúzott fokhagyma felét, valamint a petrezselyem felét 1 dl szűz olívaolajjal, ízesítsük sóval és törött borssal. Ezt öntsük a zöldségekre, és jól keverjük össze. Hagyjuk állni, amíg elkészül a hal.
  5. Forró serpenyőben kevés olajon süssük meg a harcsaszeleteket, oldalanként 2-3 perc elegendő, majd tegyük sütőbe további 6 percre.
  6. Amíg a hal sül, egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat (mindig adjunk hozzá egy kevés olajat is, hogy ne égjen meg), majd tegyük bele a fokhagyma és a petrezselyem másik felét. Pár perc erejéig forraljuk, majd vegyük le a tűzhelyről.
  7. Tálaláskor a halszeletet öntsük meg a vajszósszal, a grillezett zöldségeket pedig kínáljuk mellé.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 16497
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Gyors, könnyed vacsora, különösen akkor, ha már telítődtünk a nehéz ételektől.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szürkeharcsa steak grillezett zöldségekkel
Kornél 167 recept

Halnapokat tartottunk otthon, valami olyasmit szerettem volna magyar halból készíteni, ami kicsit eltér a megszokottól. Az eredményt, és a visszajelzéseket figyelembevéve úgy gondolom, sikerült....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...