Szupergyors fánk
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A fánkhoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
63g joghurt38 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A fánkhoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A fánkhoz
-
25.9g finomliszt94 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
1.6g sütőpor1 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
32.4g joghurt20 kcal
-
0g só0 kcal
A sütéshez
-
22g napraforgó olaj195 kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1128.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 459 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.5 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4514.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1271 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 1835 mg
-
Nátrium 1204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.9 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 523 micro
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A fánkhoz
- 2 ujjnyi olajat magas falú lábosban, kis lángon tűzre teszünk.
- A lisztet, cukrot, sütőport és a sót összekeverjük.
- A lisztes keverékbe beleöntjük a joghurtot.
- A keverékhez adjuk a tojást és alaposan összekeverjük (sűrű nokedli tészta állagú legyen).
- Egy csipet tésztával ellenőrizzük az olajat, ha forró, akkor kanállal beleszaggatjuk a tésztát.
- Néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük (egy darabot kettétörve ellenőrizzük, hogy belül is megsült-e).
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 546
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 53865
- Feltöltés dátuma: 2010. november 04.
Ajánló
Minden fánk szaggatása előtt -óvatosan- mártsuk a forró olajba a kanalat, így a tészta nem ragad rá. Joghurt helyett lehet tejföl, vagy kefír. Házi lekvárokkal tálaljuk. A képen látható fánkok teljes kiőrlésű tönköly lisztből készültek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A fánkról sokáig azt gondoltam, hogy a konyhaművészet olyan ágazata, amelybe csak néhány kiválasztott, mint ősanyáink pillanthattak bele. Aztán kamasz koromban az első meglepetés sütéseim, szárnypróbálgatásaim egyike a csöröge fánk lett, ma pedig már bátran és sikerrel belevágok egy-egy adag szalagos fánk elkészítésébe is. Egyetlen bökkenő azért akad, ezt a mannát többször kívánom meg, mint amennyi alkalommal nekiállok elkészíteni, keleszteni. Eddig! A napokban megérkezett a felmentő sereg egy kedves fórumozó-társ személyében, aki olvasva vágyakozásomat, megosztotta velem az egyperces fánk alapreceptjét. A receptet picit "reformosítottam" és máris kész az a fánk, amelynél tovább tart felmelegíteni az olajat a sütéshez, mint a fánk előállítása, ráadásul egészségesen is elkészíthető. Örök hála :-)