r
Nosalty Logó

Születésnapi puncstorta marcipánnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Születésnapi puncstorta marcipánnal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 3861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Összesen 283 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4378.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.5 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 3861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a liszt és sütőpor kivételével a sárgájához adjuk a hozzávalókat, és habosra keverjük. A tojások fehérjét 3 kanál cukorral habbá verjük, és a sárga masszával összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és kapcsos kimargarinozott, sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokon lassan sütjük.
  2. Csak akkor vesszük le a formáról, amikor kihűlt. Ekkor 3 egyenlő részre vágjuk, és a középső lapot csíkokba felvágjuk.

Szirup készítése

  1. A cukrot felforraljuk a vízzel, egyet-kettőt forr, és máris kész. Levesszük a tűzről, kettéöntjük, az egyikbe rumot vagy szörpöt teszünk, a másikat simán hagyjuk.

Továbbá

  1. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába, és vékonyan lekvárral megkenjük (a másik lapot is megkenjük, amit majd ráfordítunk).
  2. A süteményszeleteket felváltva beleforgatjuk, és a kapcsos formában lévő lapra szorosan egymás mellé tesszük. A tetejére a másik lapot rátesszük. Hűtőbe tesszük kb fél órára. Az oldalát vajkrémmel lekenjük. A tetejére marcipánt teszünk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12370
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem krémet, hanem marcipánt tettem a tetejére, és nagyon finom azzal is.

Hozzávalók

Tésztához

Szirup készítése

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...