r
Nosalty Logó

Szórt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szórt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    904 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 714 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3763.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532 g
  • Cukor
    285 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3618 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 2852 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport összekeverjük.
  2. A tojásokat felverjük, és összekeverjük a tejjel.
  3. Egy magas falú sütőformát, tepsit kivajazunk, majd beleöntjük a lisztes keverék felét egyenletesen eloszlatva.
  4. A tölteléket szintén alaposan eloszlatva a lisztre szórjuk, öntjük.
  5. Meglocsoljuk a tejes keverék felével.
  6. Rászórjuk a lisztes keverék maradékát, majd újra a tejes keveréket úgy, hogy ne maradjon száraz rész sehol.
  7. Egyenletesen eloszlatva ráteszünk 7-10 kiskanálnyi margarint.
  8. Előmelegített sütőben megsütjük. Amíg megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4840
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

A töltelékről nem írtam eddig részletesen. Ez lehet reszelt alma, magozott cseresznye, szilva, túró vagy bármi, amit szeretünk. És ezek keverve vagy külön-külön, esetleg bármilyen összeállításban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy iskolai rendezvényen találkoztam először ezzel a finom süteménnyel, persze akkor még "mezei", túrós formájában. Azóta nagyon sok idénygyümölccsel is elkészítettem. Azt szeretem benne, hogy a kevert tésztákkal ellentétben nem süllyed le benne a gyümölcs, így nem ázik el az alja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...