r
Nosalty Logó

Szőlős - diós linzertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős - diós linzertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    235.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1612 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.5 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    700 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    1157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2092 micro
Összesen 4520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az omlós tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelékhez a szőlőt megmossuk, megszárítjuk, leszemezzük és félbevágjuk. (Akit zavarnak a szőlőmagok, eltávolíthatja.)
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, közben fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, majd a tojások sárgáját. Hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és fahéjat.
  4. Az omlós tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egy kerek tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy először a torta alját vágjuk ki. Majd a maradék tésztát összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és olyan hosszú 3 cm-es csíkot vágunk belőle, amely a tortaforma oldalára elegendő.
  5. Először a kerek lapot helyezzük a formába, majd a csíkot, és a tészták érintkezésénél jól összenyomjuk.
  6. A diós masszába forgatjuk a szőlőt, és az omlós tésztára öntjük.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4162
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Ajánló

Miután kihűlt, porcukorral szórva, szőlővel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tészta kívül vajas linzertésztából áll, a tölteléke pedig diós kevert tészta, amelybe szőlőszemeket keverünk. Egyszerű, finom torta, amely leginkább a bélesekre (pl. meggyes béles) emlékeztet. Szőlőszezon lévén, érdemes kipróbálni. Mutatós, kiadós torta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...