r
Nosalty Logó

Szőke brownie (Blondie)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Szőke brownie (Blondie)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4600.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 3412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat és a fehér csokit vízgőz felett összeolvasztjuk.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral habosra, sűrűre keverjük.
  3. Amikor a csoki kihűlt, hozzáadjuk a tojásokhoz.
  4. A lisztet elvegyítjük a sóval és az őrölt mandulával, ez is mehet a masszához.
  5. A durvára vágott mandulabél 2/3-át belekeverjük a tésztába, az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 27 x 18 x 3 cm-esbe) öntjük és a tetejére szórjuk a maradék mandulát.
  6. 180 fokos előmelegített sütőben (légkeverésen) kb. 20-21 perc alatt megsül.
  • Sütés ideje: 21 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 112235
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Brownie-nak már-már alig, talán egy kis jóindulattal nevezhető, íze közel nem olyan mély, mint a klasszikusé. Az étcsoki helyett fehér csokoládé kerül bele, a dió helyett pedig mandula, abból viszont jó sok, így nem véletlenül érzi az ember úgy, amikor megkóstolja, mintha egy marcipános édességbe harapna. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...