r
Nosalty Logó

Szivárványtorta tejszínes meggykrémmel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Szivárványtorta tejszínes meggykrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 2234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1983.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 2234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egyszerű piskótatésztát készítünk. (Tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, fehérjét felverjük a cukorral, a sütőporral, a sóval, majd finoman hozzákeverjük a lisztet.)
  2. A piskótatésztát annyi felé osztjuk el, ahány féle színtszeretnénk kapni. Külön tálakba tesszük a tésztarészleteket, és mindegyikhez egy-két csepp színezőt teszünk (nem kell belőle sok!). Mindegyiket külön kanállal keverjük össze, hogy a színek ne keveredjenek.
  3. Sütőpapírral kibélelt formába, egymásra öntjük a tésztákat. A legalsó tésztát oszlassuk el a sütőformában, a többit pedig egyszerűen öntsük rá.
  4. Előmelegített sütőben süssük meg, majd a végén tűpróbával ellenőrizzünk, ha szükséges.
  5. Ha krémet szeretnénk bele rakni, akkor két lapot kell sütnünk, tehát ismételjük újra.
  6. Krém:
  7. Szűrjük le a meggybefőtt levét.
  8. A 3 egész tojást, a cukrot, a levet, és a lisztet keverjük simára.
  9. Gőz fölött főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni (!).
  10. Ha kihűlt, keverjük hozzá a keményre felvert tejszínt. Ha a tejszín hideg, nem szükséges hűteni, viszont ha szobahőmérsékletű, akkor egy kicsit tegyük hűtőbe.
  11. Díszítés:
  12. Az alsó lapot kenjük meg a krémmel, szórjunk rá meggydarabkákat, majd helyezzük rá a felső lapot.
  13. A krémet az oldalára is kenhetjük, vagy kinyomóval a tetejére kismintákat készíthetünk.
  14. Tetszés szerint gumicukorral is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2761
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Gesztenyekrémmel is isteni. :) Ha nem akarunk mesterséges színezőanyagokat használni, próbálkozhatunk málnákkal is vagy egyéb színes gyümölcsökkel. Ha a tetejét hasonlóan szeretnénk elkészíteni, mint a képen van, egy tűvel húzzuk egymásba a különböző színeket sütés előtt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta vártam már, hogy egy mostanában divatos szivárványtortát elkészíthessek.  Íme az eredmény...:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...