r
Nosalty Logó

Szivárványsüti cukor nélkül

edan
Szivárványsüti cukor nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

242
Kalória
9.1g
Fehérje
18.9g
Szénhidrát
13.7g
Zsír
51.2g
Víz
162.8g
Koleszterin
965.2mg
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 1936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Krém előkészítése

Piskóta elkészítése

Betöltés

Összesen 153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3773.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1410 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 1936 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

Krém előkészítése

  1. 4 dl tejet felteszünk melegedni az édesítővel és a vaníliarúd kikapart belsejével. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingport, és a melegedő tejbe öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, oly módon, hogy minden sárgáját külön-külön kis tálkába teszünk (pl. műzlistálka).
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, és mérjük meg. (nekem kb. 20 dkg lett, ezt kell majd elosztanunk hatfelé, ami 3,33 dkg)
  3. Minden egyes sárgájához, tegyünk 1 evőkanál vizet, 1/2 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőt (ha xilitet, vagy más 1:1 arányú édesítőt használunk, akkor abból 1-1 ek-nyit tegyünk a tojásokhoz) és 3,33 dkg lisztet. Minden tálka tartalmát keverjük simára.
  4. Színezzük meg a sárga masszákat: a pirosat 4 csepp piros, a narancsot 2-2 csepp sárga és piros, a sárgát 4 csepp sárga, a zöldet 2-2 csepp sárga és kék, a kéket 4 csepp kék, a lilát pedig 2-2 csepp kék és piros ételfestékkel. Ezekkel is keverjük simára a tojáskrémet (akkor jó, ha sötétebbek a színek a kívánt végeredménynél, mert a fehérjehab sokat fakít majd rajtuk).
  5. Végül egy csipet sóval verjük kemény habbá a fehérjét. A hablapáttal vágjuk a tálban hatfelé, és egy-egy részt keverjünk a színezett krémekhez.
  6. Teáskanál segítségével, csíkonként igazítsuk el a színezett habokat egymás mellé a sütőpapírra a következő sorrendben: piros-narancs-sárga-zöld-kék-lila, amíg a tészta tart. 15-17 perc alatt süssük meg a piskótát az előmelegített sütőben. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  7. Ha elkészült, vegyük ki, óvatosan válasszuk le (még melegen) a sütőpapírról, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel: így hagyjuk teljesen kihűlni.

Betöltés

  1. A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixszel. A teljesen kihűlt pudingot is keverjük simára habverővel, és 4-5 részletben adjuk a tejszínhabhoz.
  2. A vaníliás krémmel (ne túl vastagon) töltsük be a kitekert, kihűlt piskótát, majd szorosan tekerjük vissza. Kívülről nem szükséges dekorálni, díszíti önmagát.
  3. Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30

Lányom szülinapi tortájának főpróbájaként sütöttem ezt a tekercset. Nagyon könnyű, ízletes desszert kerekedett a receptből.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...