Szivárványsüti cukor nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
edan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Krém előkészítése
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Piskóta elkészítése
-
41g tojás52 kcal
-
6g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
14g zabliszt57 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Betöltés
Összesen
242
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Krém előkészítése
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Piskóta elkészítése
-
330g tojás415 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
113g zabliszt455 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Betöltés
Összesen
1936
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
Krém előkészítése
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
39.7g tej22 kcal
-
0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15.9g habtejszín46 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Piskóta elkészítése
-
26.2g tojás33 kcal
-
3.8g víz0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
8.9g zabliszt36 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Betöltés
Összesen
153
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
242
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 109.7 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3773.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1410 mg
-
Nátrium 916 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 409.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 921 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1663 micro
Összesen
1936
kcal
- 10% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 132 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Krém előkészítése
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
15 ml folyékony édesítőszer
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Piskóta elkészítése
Betöltés
Elkészítés
Krém előkészítése
- 4 dl tejet felteszünk melegedni az édesítővel és a vaníliarúd kikapart belsejével. A maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingport, és a melegedő tejbe öntjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Piskóta elkészítése
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, oly módon, hogy minden sárgáját külön-külön kis tálkába teszünk (pl. műzlistálka).
- A lisztet keverjük el a sütőporral, és mérjük meg. (nekem kb. 20 dkg lett, ezt kell majd elosztanunk hatfelé, ami 3,33 dkg)
- Minden egyes sárgájához, tegyünk 1 evőkanál vizet, 1/2 evőkanál negyedannyi ugyanannyi édesítőt (ha xilitet, vagy más 1:1 arányú édesítőt használunk, akkor abból 1-1 ek-nyit tegyünk a tojásokhoz) és 3,33 dkg lisztet. Minden tálka tartalmát keverjük simára.
- Színezzük meg a sárga masszákat: a pirosat 4 csepp piros, a narancsot 2-2 csepp sárga és piros, a sárgát 4 csepp sárga, a zöldet 2-2 csepp sárga és kék, a kéket 4 csepp kék, a lilát pedig 2-2 csepp kék és piros ételfestékkel. Ezekkel is keverjük simára a tojáskrémet (akkor jó, ha sötétebbek a színek a kívánt végeredménynél, mert a fehérjehab sokat fakít majd rajtuk).
- Végül egy csipet sóval verjük kemény habbá a fehérjét. A hablapáttal vágjuk a tálban hatfelé, és egy-egy részt keverjünk a színezett krémekhez.
- Teáskanál segítségével, csíkonként igazítsuk el a színezett habokat egymás mellé a sütőpapírra a következő sorrendben: piros-narancs-sárga-zöld-kék-lila, amíg a tészta tart. 15-17 perc alatt süssük meg a piskótát az előmelegített sütőben. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
- Ha elkészült, vegyük ki, óvatosan válasszuk le (még melegen) a sütőpapírról, majd helyezzük vissza rá, és tekerjük fel: így hagyjuk teljesen kihűlni.
Betöltés
- A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixszel. A teljesen kihűlt pudingot is keverjük simára habverővel, és 4-5 részletben adjuk a tejszínhabhoz.
- A vaníliás krémmel (ne túl vastagon) töltsük be a kitekert, kihűlt piskótát, majd szorosan tekerjük vissza. Kívülről nem szükséges dekorálni, díszíti önmagát.
- Szeletelés előtt 1-2 órára tegyük hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3015
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
edan
84 recept
Lányom szülinapi tortájának főpróbájaként sütöttem ezt a tekercset. Nagyon könnyű, ízletes desszert kerekedett a receptből.