r
Nosalty Logó

Színes rakott kínai kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Színes rakott kínai kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3957 micro
  • β-karotin
    9840 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6768.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1666.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5005 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1094 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1066 micro
  • α-karotin
    15828 micro
  • β-karotin
    39359 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    6320 micro
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst zöldborsóval és fokhagyma-gerezdekkel megpároljuk.
  2. Sós, köményes, forrásban lévő vízben megpároljuk a csíkokra vágott kínai kelt.
  3. Kevés margarinon megpuhítjuk a karikázott sárgarépát.
  4. Lilahagymát fonnyasztunk wokban, maradék húslében.
  5. Az összetevőket kimargarinozott, hőálló tálba lazán rétegzzük, tetejére margarindarabokat potyogtatunk.
  6. A tál felét meglocsoljuk tejföllel, reszelt sajttal (az én oldalam "diétás").
  7. Sütőben szép ropogósra sütjük. (A fotó sütés előtt készült.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18691
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Nagyon könnyű, emészthető, a kényes gyomrúaknak is szívesen ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek színesen főzni, szó szerint a színeket variálni az ételekben. A zöld-piros-narancs-lila alapanyagokat keresem. A kínai kel is ilyen terv szerint készült. A sárgarépa színesítette meg az addig fakónak tűnő tálat. Hangsúlyt fektettem a kevés kalóriára, ezért nem locsoltam meg telföllel, és szórtam meg reszelt sajttal, így is nagyon finom volt, és nem lett lelkiismeret-furdalásom sem, miután mindet elpusztítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...