Színes rakott kínai kel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
694
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2769
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1692 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 416.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1251 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 3957 micro
-
β-karotin 9840 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1580 micro
Összesen
694
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 95.6 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6768.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 2279 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 349 mg
-
Foszfor 1830 mg
-
Nátrium 2185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.1 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1666.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5005 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 254 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 279 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1094 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 1066 micro
-
α-karotin 15828 micro
-
β-karotin 39359 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 6320 micro
Összesen
2769
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 618 micro
-
β-karotin 1537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
0.5 db kínai kel
-
1 fej fokhagyma
-
3 nagy db sárgarépa
-
3 nagy fej lilahagyma
-
1 ek margarin
-
1 késhegynyi őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst zöldborsóval és fokhagyma-gerezdekkel megpároljuk.
- Sós, köményes, forrásban lévő vízben megpároljuk a csíkokra vágott kínai kelt.
- Kevés margarinon megpuhítjuk a karikázott sárgarépát.
- Lilahagymát fonnyasztunk wokban, maradék húslében.
- Az összetevőket kimargarinozott, hőálló tálba lazán rétegzzük, tetejére margarindarabokat potyogtatunk.
- A tál felét meglocsoljuk tejföllel, reszelt sajttal (az én oldalam "diétás").
- Sütőben szép ropogósra sütjük. (A fotó sütés előtt készült.)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18691
- Feltöltés dátuma: 2011. április 11.
Ajánló
Nagyon könnyű, emészthető, a kényes gyomrúaknak is szívesen ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretek színesen főzni, szó szerint a színeket variálni az ételekben. A zöld-piros-narancs-lila alapanyagokat keresem. A kínai kel is ilyen terv szerint készült. A sárgarépa színesítette meg az addig fakónak tűnő tálat. Hangsúlyt fektettem a kevés kalóriára, ezért nem locsoltam meg telföllel, és szórtam meg reszelt sajttal, így is nagyon finom volt, és nem lett lelkiismeret-furdalásom sem, miután mindet elpusztítottam.